Kolumbijas galvaspilsētu satricina 6,3 magnitūdu zemestrīce

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kolumbijas galvaspilsētu un citas lielākās pilsētas ceturtdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, kurai neilgi pēc tam sekoja spēcīgs pēcgrūdiens, izraisot iedzīvotājos paniku un nodarot postījumus Kolumbijas Kongresa palātai.

Tiek ziņots par vismaz viena cilvēka nāvi.

Abas zemestrīces notika dienas vidū, un to centrs atradās aptuveni 160 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Bogotas. ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) pirmās zemestrīces stiprumu novērtēja uz 6,3 magnitūdām, bet pēcgrūdiena uz 5,7 magnitūdām. Vēlāk ceturtdienas vakarā Kolumbiju satricināja vēl viena piecas magnitūdas stipra zemestrīce.

Galvaspilsētā iedzīvotāji sajuta ēku šūpošanos un iedarbojās trauksmes signāli. Cilvēki steidzās pamest ēkas un pulcējās uz ielām.

Bogotas ugunsdzēsības dienests ziņoja, ka viens cilvēks gājis bojā, panikā izlecot no ēkas septītā stāva. Vairāki cilvēki iestrēga liftos, un ugunsdzēsības dienests saņēma desmitiem izsaukumu.

Kolumbijas Pārstāvju palātā no griestiem uz likumdevēju sēdvietām nogāzās akmens ornamenti, bet telpā tobrīd neviens cilvēks neatradās.

Zemestrīce bija jūtama arī citās lielās Kolumbijas pilsētās, tai skaitā Medeljinā un Kali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu