Jaunā Latvijas vēstniece: Beļģijas stratēģiskā interese par ES ārējās robežas drošību ir pastiprinājusies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstniece Beļģijā Aiga Liepiņa akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.
Latvijas vēstniece Beļģijā Aiga Liepiņa akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jāturpina skaidrot Latvijas pozīcija, lai saglabātu partneru uzmanību austrumu virzienā un atbalstu mūsu drošības un aizsardzības spēju stiprināšanā, aģentūrai LETA uzsvēra jaunā Latvijas vēstniece Beļģijā Aiga Liepiņa.

Viņa arī atzīst, ka līdz ar Krievijas agresijas karu Ukrainā pastiprinājusies Beļģijas stratēģiska interese par Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas drošību.

Vēstniece norāda, ka Beļģijā ir aktīva, pašorganizēta, radoša diaspora. Tautiešu zināšanas un pieredze dažādās jomās ir būtiskas Latvijas ilgtspējai un noturībai pret nākotnes izaicinājumiem, tāpēc vēstniece centīsies veidot pēc iespējas mērķtiecīgu un savstarpēji bagātinošu mijiedarbību ar tautiešiem.

Briselē ir viens no lielākajiem diplomātiskajiem korpusiem pasaulē, tāpēc vēstniecība iespēju robežās sniegs atbalstu plašāku starptautisku Latvijas ārpolitikas prioritāšu īstenošanā, atzīmēja Liepiņa.

Darbu Ārlietu ministrijā Liepiņa uzsāka 1995.gadā Personāla nodaļā, vēlāk strādāja Starptautisko organizāciju un humanitāro jautājumu nodaļā, kā arī bijusi nodaļas vadītāja un departamenta direktore.

Ārvalstīs Latviju pārstāvējusi pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ņujorkā, bijusi vēstniece pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Padomē Strasbūrā un kā nerezidējošā vēstniece - Serbijā.

Kopš 2019.gada Liepiņa bijusi Latvijas vēstniece Nīderlandē un vienlaikus arī nerezidējošā vēstniece Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijā.

Liepiņa ir absolvējusi Latvijas Universitāti, iegūstot filozofijas bakalaura grādu un politikas zinātnes maģistra grādu starptautiskajās attiecībās. Papildinājusi zināšanas tādās valstīs kā Somijā, Šveicē, Nīderlandē un Francijā. Liepiņa ir Triju Zvaigžņu ordeņa komandiere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu