VIDEO Būtiski sarucis finansējums latgaliešu valodas mācīšanai (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Televīzijas

Pēdējo divu gadu laikā būtiski sarucis finansējums latgaliešu rakstu valodas mācīšanai. Ja pirms diviem gadiem skolas varēja tikt finansētas no "Latvijas Valsts mežiem" un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) programmas, tad šobrīd vairs nav pieejams neviens no finansējuma avotiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Pateicoties "Latvijas Valsts mežu" finansējumam vairāk kā 20 skolas saņēma finanšu līdzekļus, lai sekmētu latgaliešu rakstu valodas mācīšanu dažādos ārpusskolas pulciņos, tomēr nu šis finansējuma avots ir likvidēts.

Nautrēnu vidusskolas skolotāja Ilona Punāne vēsta, ka par spīti visam, viņa savu iesākto darbu nepametīs un turpinās latgaliešu valodu mācīt bērniem. Arī Rēzeknes 5. pamatskolas skolotāja Biruta Trimalniece vēsta, ka skolēniem mācības sagādāja gandarījumu, tomēr skolotāja atzīst, ka šo cīņu turpināt vairs negrasās.

Latgaliešu valodas, literatūras un kultūrvēstures skolotāju asociācija un 18 nevalstiskās organizācijas Latgalē aicinājušas IZM piešķirt pastāvīgu finansējumu latgaliešu valodas mācīšanai.

Izglītības un zinātnes ministrijā skaidro, ka finansējums varētu būt pieejams nākamgad, bet netiek plānota atsevišķa programma tikai latgaliešu valodas mācīšanai.

Vairāk skaties video!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu