Daugavpilī, ugunskurā sildot gāzes balonu, sprādzienā cietis cilvēks (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Daugavpilī, virs ugunskura sildot gāzes balonu, sestdien, 19.augustā, sprādzienā cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Izsaukums uz negadījumu vietu saņemts sestdien plkst.23.

Savukārt sestdien plkst.12.10 dienests saņēma informāciju, ka Jēkabpilī deg piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkons. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka uz balkona dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā.

No dzīvokļa ar glābšanas masku palīdzību izglābti divi cilvēki. Attiecīgās personas nodotas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt no zemāku stāvu dzīvokļiem evakuēti trīs cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza apmēram stundas laikā.

Vienlaikus plkst.15.14 ugunsdzēsēji devās uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 150 kvadrātmetru platībā, pirmais stāvs 100 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 50 kvadrātmetru platībā.

Pēc VUGD paustā, dzēšanas darbus apgrūtināja uz jumta uzstādītie saules paneļi, kas sarežģīja jumta seguma demontāžu un piekļūšanu degšanas vietām. Līdz ar to dzēšanas darbi noslēdzās pusdivos naktī.

Pagājušajā diennaktī kopumā VUGD saņēma 79 izsaukumus, no kurām 20 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 45 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu