FOTO Rīgā prezentē jaunākās paaudzes "Porsche Cayenne" (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Nule ekskluzīvā pirmizrādē Latvijā prezentēts leģendārā Vācijas sporta auto ražotāja "Porsche" jaunās paaudzes "Cayenne", informē "Porsche" oficiālā pārstāvja Latvijā "Baltijas Sporta Auto" vadītājs Ivars Norvelis.

Pasaules pirmizrādi trešās paaudzes "Cayenne" piedzīvoja 18. aprīlī Ķīnā, Šanhajas auto izstādē.

""Porsche" ievērojami uzlabojis trešās paaudzes "Cayenne" ar visaptverošām piedziņas sistēmas, šasijas, dizaina un aprīkojuma izmaiņām, nodrošinot jaunu braukšanas pieredzi gan auto vadītājam, gan pasažieriem," uzsver Norvelis.

Norvelis arī piebilda, ka 2022. gadā pasaulē pārdots 300 tūkstoši "Porsche" automašīnu, no kurām 95 tūkstoši jeb gandrīz trešā daļa bija "Cayenne", padarot to par pieprasītāko "Porsche" auto modeli gan starptautiskajā, gan Latvijas tirgū. Kopš 2002. gada, kad izlaists pirmais "Porsche Cayenne", pasaulē kopumā pārdoti 1,25 miljoni auto eksemplāru.

Jaunais, pilnveidotais luksusa klases "Cayenne" tirgū debitē ar digitalizētu displeja un vadības konceptu, uzlabotu šasiju un inovatīvām augsto tehnoloģiju funkcijām. Ar plaši modernizēto dizainu un jaudīgāku dzinēju klāstu "Cayenne" uzsver vēlmi būt sportiskākajam automobilim savā segmentā.

Jauns un interaktīvs "Cayenne" salons

Auto vadītājs un pasažieri jaunajā "Porsche Cayenne" var baudīt pilnīgi jaunu salona iekārtojumu. Instrumentu panelis tagad ir pilnībā digitāls 12,6 collu izliekts displejs. Tāpat kā iepriekš, šeit auto vadītājs var kontrolēt daudzas ar braukšanu un komfortu saistītas darbības, kā arī standarta aprīkojumā iekļautās tiešsaistes navigācijas un multivides funkcijas.

Atkarībā no aprīkojuma līmeņa vadītājs var pielāgot instrumentu paneli līdz pat septiņiem izkārtojuma veidiem. Šoferis var izvēlēties, lai paneļa priekšplānā atrastos tahometrs, tiešsaistes navigācija, "Night Vision Assist" vai 3D braukšanas asistentu sistēma. Ir pieejams arī ievērojami samazināts braukšanai nepieciešamo elementu skaits, kā arī klasiskais režīms, kas pārnes ierasto "Porsche" instrumentu paneļa dizainu digitālajā laikmetā.

Jaunā daudzfunkcionālā sporta stūre aizgūta no "911" un ir dinamiskāka nekā iepriekšējam modelim. Tagad standartaprīkojumā uz auto stūres ir braukšanas režīma slēdzis, kas ļauj izvēlēties kādu no "Normal", "Offroad", "Sport" un "Sport Plus" režīmiem.

Jaunā pārslēgšanas poga funkciju un dizaina izvēlei instrumentu panelī arī atrodas tieši uz stūres, tāpat kā papildu komplektācijā pieejamā "head-up" displeja vadības poga.

Jaunajā "Porsche Cayenne" apvienota vēl izteiktāka orientēšanās uz spēkrata vadītāju ar jauniem interaktīviem elementiem, kas uzlabo braukšanas pieredzi arī priekšā sēdošajam pasažierim. "Cayenne" papildu aprīkojumā ir integrēts 10,9 collu displejs pasažiera pusē. Tā īpašais pārklājums nodrošina to, ka ekrānā esošā informācija nav redzama no vadītāja puses, nenovēršot uzmanību no ceļa.

Sportiska, taču grezna gaisotne un optimāla gaisa kvalitāte

"Porsche Cayenne" ir sportiskākais automobilis savā segmentā - to atspoguļo arī tā salons. Sportiska gaisotne ir apvienota ar dinamisku funkcionalitāti, greznu komfortu ar "Cayenne" tipiskām dizaina iezīmēm.

Foto: Rīgā prezentē jaunākās paaudzes "Porsche Cayenne"

Jaunajā spēkratā ir inovatīva sistēma, kas nosaka automobiļa standartus attiecībā uz gaisa kvalitāti. Standarta aprīkojumā iekļauts salona gaisa filtrs un GPS recirkulācijas funkcija, kas tiek aktivizēta balstoties uz navigācijas datiem pirms automašīna iebrauc tunelī. Tā tiek novērsts, ka automobilī iekļūst smakas un izplūdes gāzes, kas var uzkrāties tunelī. Kad ir aktivizēta maršruta vadība, sistēma darbojas prognozējoši un īpaši efektīvi. Pirmo reizi "Porsche" visas gaisa ventilācijas lūkas kabīnē izstrādājis bez režģiem.

Papildaprīkojumā iekļauts arī smalko putekļu sensors, kas nepārtraukti mēra gaisa kvalitāti, nosakot smalko putekļu daļiņu līmeni salonā un ap automobili. Ja gaisa kvalitātes līmenis ir zems, tad tiek aktivizēta recirkulācija. Gaisa kvalitātes uzlabošanas sistēma attīra salona gaisu, izfiltrējot to vairākas reizes. Turklāt jonizators gaisā likvidē lielu daļu mikrobu un piesārņotāju, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas. Automobiļa pasažieri var arī aplūkot sistēmas noteiktos gaisa kvalitātes datus "Porsche" komunikācijas sistēmas blokā (PCM).

Plašs asistenta sistēmu klāsts

Tāpat klienti var izmantot plašu asistenta sistēmu klāstu, kurā ietverts aktīvais ātruma ierobežotājs un "Swerve assist", kas palīdz nenovirzīties no ceļa, līkumu izbraukšanas palīgs "Cornering Assist" un uzlabotā "Porsche InnoDrive" sistēma kā daļa no adaptīvās kruīza kontroles. Tas nozīmē, ka jaunā "Cayenne" vadības sistēma vēl labāk palīdz vadītājam bīstamās situācijās un sastrēgumos, kā arī braucot pa šosejām un pilsētas ceļiem.

Pieejams ar paplašinātu standarta aprīkojumu

"Cayenne" standarta aprīkojums ir ievērojami paplašināts, iekļaujot "Matrix LED" priekšējos lukturus, "Porsche" aktīvo piekares vadības sistēmu, 20 collu diskus, priekšējo un aizmugurējo "Park Assist" sistēmu, kā arī viedtālruņa paliktni ar bezvadu uzlādes staciju.

Jauno "Cayenne" var pasūtīt par 91 000 eiro. "Cayenne E-Hybrid" cena ir no 105 700 eiro ("Coupé" - no 109 000 eiro), "Cayenne S" - no 110 300 eiro ("Coupé" - no 116 000 eiro) ar PVN. Auto jau ir pārdošanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu