VIDEO Krievi paši iznīcina savu modernāko tanku. Apgalvo, ka tā bijusi Ukrainas tehnika (8)

TVNET Auto
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā Krievija pati pie Zaporižjas iznīcinājusi savu modernāko kaujas tanku T-90M.

Krievijas puse dalījusies ar video, kurā tiek apgalvots, ka viņi iznīcinājuši slovēņu M-55S tanku ar "Lancet" bezpilota lidaparāta palīdzību. Tiesa, aplūkojot video kārtīgāk, secināts, ka tas ir pašu okupantu pamestais tanks T-90M.

Modernāko Krievijas kaujas tanku T-90M var viegli identificēt pēc vairākām vizuālām atšķirībām, tostarp ar tālvadību darbināmu ieroču staciju, 125 mm 2A46 gludstobra galveno ieroci un bruņām aizmugurē.

Iespējams, "Lancet" drons pieļāvis kļūdu, tāpēc okupanti šo informāciju pasniedza kā "sasniegumu". Tikpat labi pastāv iespēja, ka krievi tanku iznīcinājuši apzināti, lai tas nenonāktu ukraiņu rīcībā.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem šis tanks skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

T-90M ir uzstādīts jaunāks tornis, atšķirīgs no standarta modeļa, kas uzstādīts T-90 tankam. Tāpat T-90M iebūvēts krietni jaudīgāks dzinējs. "Proryv" ir aprīkots ar daudzkanālu novērošanas sistēmu, kas ļauj izmantot ieročus jebkurā diennakts laikā. Turklāt tā galvenā priekšrocība ir datu apmaiņa ar citiem transportlīdzekļiem reāllaikā.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "UralVagonZavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā.

Nepalaid garām!
Uz augšu