Video Rēzeknes 2. vidusskolā pēc valsts valodas pārbaužu sākšanas seko pedagogu atlūgumi un slimības lapas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: maroke/shutterstock

Valsts valodas centram (VVC) sākot pārbaudes Rēzeknes 2. vidusskolā, pieciem darbiniekiem atvērtas darba nespējas lapas un trīs aizgājuši no darba, vēsta Panorāma.

"Skola gatava pārejai uz latviešu valodu. 1., 4. klasēs strādās pedagogi, kuri brīvi pārvalda latviešu valodu. Šeit es neredzu nekādas problēmas," skaidroja Rēzeknes 2. vidusskolas direktors Igors Sergejevs.

Pavasarī gan konstatēts, ka septiņiem skolotājiem problēmas ir. Tas noticis pēc Rēzeknes Izglītības pārvaldes iniciētām pārbaudēm, kurās novērotas stundas. Tagad pārbaudes sācis VVC, kur informē, ka līdz šodienas pusdienlaikam bija veiktas deviņas pārbaudes un ir gadījumi, kad konstatētas neatbilstības prasībām.

Rēzeknes 2. vidusskolā šovasar trīs skolotāji aizgāja no darba un slimības lapa šobrīd atvērta pieciem skolotājiem. Šo pedagogu vidū ir tie, kuru valodas prasmēs problēmas konstatēja pavasarī.

Jautāts, vai tika pārbaudīts, vai šie skolotāji slimības lapas centušies iegūt nepamatoti saistībā ar valodas prasmes pārbaudēm, Rēzeknes 2. vidusskolas direktors sacīja: "Man nav nekādu ziņu. Es nevaru šeit atbildēt."

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu