Maska platformā "X" atgriezīsies politiskās reklāmas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Īlona Maska sociālo mediju platforma "X", kas iepriekš bija pazīstama kā "Twitter", atkal pieņems politiskas reklāmas pirmoreiz četru gadu laikā.

Politisko reklāmu aizliegums, kas tika ieviests 2019.gada oktobrī, vispirms tiks atcelts ASV, liecina otrdien publiskots bloga ieraksts.

Bijušais "Twitter" vadītājs Džeks Dorsijs bija attaisnojis šo aizliegumu, uzskatot, ka politiska ietekme ir jānopelna, nevis jānopērk.

"X" tagad izskaidro politisko reklāmu pieņemšanu ar platformas uzticību runas brīvībai.

Platforma tomēr uzsvēra, ka politisku vēstījumu izplatīšanai būs zināmi noteikumi. Būs aizliegts ievietot nepatiesu vai maldinošu informāciju, tostarp sagrozīt faktus ar mērķi graut sabiedrības uzticību vēlēšanu leģitimitātei.

Šie noteikumi var ierobežot to, kā bijušais ASV prezidents Donalds Tramps un viņa atbalstītāji izmantotu "X" 2024.gada prezidenta vēlēšanu kampaņā. Tramps turpina apgalvot, ka 2020.gada vēlēšanas esot viņam "nozagtas".

Pēc tam, kad Īlons Masks pērn iegādājās "Twitter", kas tagad pārdēvēta par "X", Trampa konts tajā 2022. gada novembrī tika atjaunots. Tramps pēc sava konta atjaunošanas to ir izmantojis tika vienreiz, pagājušo ceturtdien publicējot savu fotogrāfiju, kas krimināllietas vajadzībām tika uzņemta cietumā. Foto viņš papildināja ar frāzēm "iejaukšanās vēlēšanās" un "nekad nepadoties", kā arī savas vēlēšanu kampaņas tīmekļa vietnes adresi.

Tramps ir aktīvs galvenokārt savā sociālo mediju platformā "Truth Social", kurā viņam ir 6,4 miljoni abonentu. Kā "X" konta īpašniekam viņam ir vairāk nekā 80 miljoni sekotāju no "Twitter" laikiem.

Kopš Masks pērn oktobrī iegādājās "Twitter" par 44 miljardiem ASV dolāru, šai platformai ir bijušas problēmas, tostarp ieņēmumu ziņā. Masks nesen atzina, ka reklāmas ieņēmumi ir tikai puse no apjoma, kāds bija "Twitter" pirms šīs platfomas iegādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu