"AvtoVAZ" bezdibeņa malā: atklātas darbinieku algas, plāno piesaistīt cietumniekus (17)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" publicējis pilnu vakanču sarakstu ar algām. Iepriekš izskanējusi informācija, ka uzņēmums plāno piesaistīt arī cietumniekus.

Publicētajā dokumentā uzskaitītas vairāk nekā 100 vakances, taču tas nav pilns saraksts, jo vajadzība pēc darbiniekiem ir "AvtoVAZ" meitas uzņēmumiem, piemēram, firmai VIS-Avto.

Vislabāk atalgotais amats ir kvalificēts virpotājs. Viņš spēj nopelnīt līdz 85 320 rubļiem mēnesī jeb 818 eiro. Algu, kas ir krietni augstāka par reģiona vidējo, "AvtoVAZ" piedāvā menedžeriem, nodaļas priekšniekiem un projektu vadītājiem: neņemot vērā virsstundu darbu, viņi var saņemt līdz 81 200 rubļiem mēnesī jeb 778 eiro.

Tikmēr materiālu, metālu, pusfabrikātu un izstrādājumu inspektoriem, ķīmiskās analīzes laborantiem, loģistikas un sagādes speciālistiem, kā arī procesu inženieriem alga krietni atšķiras no pelnošākajiem darbiniekiem - viņi mēnesī nopelna no 31 līdz 35 tūkstošiem rubļu, kas ir aptuveni 300 līdz 340 eiro.

Pirms diviem mēnešiem "AvtoVAZ" bija 1100 darbinieku deficīts. Uzņēmums 18% brīvo darba vietu bija gatavs piedāvāt cietumniekiem. Pēc "AvtoVAZ" vadītāja Maksima Sokolova vērtējuma - līdz 2024. gadam darbinieku deficīts rūpnīcā varētu sasniegt 2900 cilvēku skaitu, bet darbaroku trūkums ir galvenais faktors, kas kavē autoražotāja progresu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu