Tiesībsargs aicina balvai pieteikt cilvēkus, kuri atbalstījuši personas ar invaliditāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesībsargs Juris Jansons
Tiesībsargs Juris Jansons Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tiesībsargs sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" un Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) aicina iedzīvotājus līdz 2. oktobrim pieteikt konkursam "Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam" līdzcilvēkus, kas atraduši iespējas, kā sabiedrību veidot pieņemošāku un iekļaujošāku, informēja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Konkursā drīkst pieteikt sevi vai citu cilvēku, nevalstisku organizāciju (NVO), uzņēmumu, sociālo uzņēmēju vai domubiedru grupu atbilstoši nominācijām.

Nominanti tiek dalīti divās kategorijās. Nominācijā "Kolektīvais sniegums" var pieteikt NVO, uzņēmumu, sociālo uzņēmēju, domubiedru grupu, bet nevar pieteikt valsts vai pašvaldību iestādi vai institūciju, izņemot, ja pieteikums ir par veikumu, kas nav saistīts ar tās pamatfunkciju īstenošanu.

Savukārt nominācijā "Individuāls sniegums" iedzīvotāji var pieteikt fizisku personu, tostarp sevi, kā arī valsts vai pašvaldības iestādē strādājošo, ja veikums ir vairāk nekā darba pienākumi prasa.

Konkursa balvu piešķirs par aktivitātēm, kas ir uzsāktas vai īstenotas laika posmā no 2022. gada 1. septembra līdz 2023 .gada 31. augustam.

Šogad konkursā līdzīgi kā aizvadītajā gadā ir izvirzītas astoņas nominācijas: "Uzdrīkstēšanās", "Nodarbinātības veicinātājs", "Sociālo tīklu balss", "Izglītotājs", "Bērnu un jauniešu iedvesmotājs", "Gada palīgs", "Pieejamas vides iniciatīvas" un "Kultūras vēstnesis".

Neatkarīga žūrija, kuras sastāvā ir sabiedrībā zināmas personības, no 9. oktobrim līdz 16.oktobrim vērtēs iesniegtos pieteikumus. Žūrijā šogad būs tiesībsargs Juris Jansons, "Apeirons" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ieva Brante, LNB pārstāve Zane Zvaigzne, žurnālists Aidis Tomsons, Latvijas pašvaldību savienības pārstāve Ilze Rudzīte, influencere un aktīviste Patrīcija Anna Vavilova.

Gada balvas saņēmēji publiski tiks paziņoti un apbalvoti svinīgā ceremonijā 5. decembrī plkst. 17 LNB. Pasākumu pagodinās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Jansons atzīmēja, ka, lai arī ikvienam cilvēkam sabiedrībā jābūt iespējai apgūt zināšanas un prasmes, realizēt sevi, kā arī pārvietoties bez grūtībām, cilvēkiem ar dažādiem ierobežojumiem "daudz kas no citiem ierastā vai pašsaprotamā" ir apgrūtināts. Vienlaikus tiesībsargs uzsvēra, ka palīdzēt un atbalstīt cilvēkus ar invaliditāti var dažādos veidos, ko apliecinot iepriekšējo gadu konkursa uzvarētāji.

Par pieteikšanās kārtību un iesniedzamajiem dokumentiem vairāk var uzzināt tiesībsarga mājaslapā. Tur pieejama arī digitālā pieteikuma anketa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu