Plūme par prezervatīva video "Skabargā": tas bija skandāls!

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3

Kurš gan neatceras leģendāro raidījumu jauniešiem "Skabarga", kurā deviņdesmitajos gados šoku izraisīja pamācība kā uz banānu pareizi uzvilkt prezervatīvu. Raidījumā "Zilonis studijā" psihoterapeite Anita Plūme atskatās uz tolaik notikušo un komentē, kāpēc tas toreiz šķita skandāls!

"Manas dienas paiet darbā, joprojām strādāju savā profesijā. Esmu psihoterapeits - psihoanalītiķis. Nākot uz raidījumu, es kā reiz padomāju - 38 gadi, pusotra paaudze bet mēs seksuālajā izglītībā joprojām atrodamies turpat," runā psihoterapeite Anita Plūme. 

Kurš gan neatceras leģendāro "Skabargas" ainu ar pamācību, kā uzvilkt prezervatīvu? Cik grūti bija ko tādu izdarīt?

"Tas bija grūti tik tiešām - visi bija tādi aizspriedumaini, televīzija, raidījums "Skabarga" bija stīvs. Bija bailes par tādu tēmu runāt publiski. Un bija arī liels nosodījums pēc tam. Man pat bija jāiet uz ministriju skaidroties - kāpēc tā!" atminas Plūme. 

Ko teica vecāki? "Kā anekdotē, kad aptiekā ienāk jaunietis jautāt prezervatīvu un viņam aptiekāre atbild - tu uz austiņu, uz austiņu. Man nevajag uz austiņu - man vajag uz pilnīgi citu vietu! Šādas anekdotes atspoguļo realitāti. Kad TV lika uzvilkt prezervatīvu -  bija skandāls! Jaunieši uzņēma pozitīvi, bet pieaugušie - kā nu kurais..." stāsta Anita Plūme.

Kā uzsver terapeite, seksualitāte nav nekāda selektīva lieta - tā ir personības sastāvdaļa. "Ja cilvēks iekšēji nav brīvs, tad grūti runāt ir par daudzām lietām. Tajā skaitā par seksualitāti," secina eksperte. 

Vairāk raidījumu skaties te. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu