VIDEO Jaunās "Hyundai Kona EV" viesizrādes Latvijā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunu modeļu pirmizrādes pie mums parasti notiek tad, kad automašīna gatava nonākt pārdošanā. Jaunā "Hyundai Kona Electric" ir izņēmums. Vienīgais eksemplārs devies tūrē pa Eiropu, nesen paviesojās Latvijā, "Autohalle" salonā.

Erki Otss, "Bassadone Baltic" vadītājs Baltijas valstīs, pavēstīja, ka konkrētā automašīna ir pirmspārdošanas modelis. Tā atsūtīta no Dienvidkorejas demonstrācijas nolūkiem. To pārvadā slēgtā treilerī.

Pirmās paaudzes Kona bija neparasti daudzveidīgs modelis savai klasei. Vienā plauktā sadzīvoja gan 100% elektriska "Kona EV", gan vieglā svara atlēti ar turbodzinējiem un pilnpiedziņu, nemaz nerunājot par jaudīgo "Kona N".

"Pirmkārt automašīna ir manāmi lielāka. Pirmā "Kona" izskatījās labi, visiem patika izskats, bet tā saņēma daļu kritikas par aizmugurējo sēdekli un bagāžnieku," teica Otss.

"Hyundai Kona" bieži izrādījās par mazu vienīgajai ģimenes automašīnai, jo bagāžniekā nereti pietrūka vietas bērnu ratiņiem, kas mūsdienās nereti ir maza kartinga lielumā.

Jaunā ir ievērojami ietilpīgāka. Bagāžnieks ir 17 cm garāks, 17 cm augstāks un 7 cm platāks. Jaunā "Kona" kļūs par pirmo "Hyundai" modeli Eiropā, ko varēs atdarīt, izmantojot viedtālruni vai viedpulksteni.

"Kona EV" sniedzamība ar mazāko bateriju sasniegs 377 km, ar lielāko - pat 510 km. Jaunums ir "power to grid" sistēma, kas ļaus darbināt ārējos patērētājus ar jaudu līdz pat 3,5 kW.

"Kona Electric" cena būs zem 40 000 eiro, bet tāpat kā iepriekšējam modelim būs arī 1,6 litru pilnais hibrīds. Tam vienmēr būs automātiskā kārba, un tas būs sevišķi piemērots pilsētai. Pirmās versijas parādīsies ar hibrīda dzinējiem septembra pirmajā pusē, bet elektroauto - nākamā gada pirmajā pusē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu