Nesen medijos izskanēja ziņa, ka ekspremjera Aigara Kalvīša vadītais uzņēmums “Latvijas gāze” krievijas uzņēmumam “Gazprom” dividendēs izmaksājis gandrīz 50 miljonus eiro. Zināms, ka “Gazprom” algotie “apsargi” nosūtīti piedalīties karā Ukrainā, tā kā varam diezgan droši apgalvot, ka “Latvijas gāzes” klienti ar savu naudu ir atbalstījuši krievijas teroru.

Tas, protams, skan diezgan šerpi, un gan jau lielākā daļa no viņiem to nemaz nenojauta un nenojauš joprojām, bet diemžēl tas ir fakts. Un šoreiz par uzņēmuma klientiem esmu daudz vairāk pārsteigts nekā par tā vadību.

Jo, teiksim, Aigars Kalvītis. Vai kādu no jums tiešām varētu pārsteigt fakts, ka viņam nav nekādu pretenziju strādāt kopā ar “Gazprom”, kas ir “Latvijas gāzes” lielākais īpašnieks? Vai kādam šķiet, ka viņš par izmaksātajām dividendēm pārdzīvo, naktīs sliktāk guļ vai kaut vai sajūtas viegli neērti? Nē taču.

Un arī fakts, ka Aigars bija ekonomikas ministrs tieši laikā, kad notika “Latvijas gāzes” privatizācija un uzņēmumu principā pārņēma krievi, bet tagad tieši viņš ir šī uzņēmuma vadītājs, – tīrā sakritība. Bet vēl krietnu laiku pēc krievijas iebrukuma Ukrainā Kalvītis sūdzējās, ka sliktā valsts neļauj ar krieviju norēķināties par gāzi rubļos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X