RSU ar Sarkano Krustu noslēdz sadarbības līgumu uz vēl pieciem gadiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Biedrība "Latvijas Sarkanais krusts".
Biedrība "Latvijas Sarkanais krusts". Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ar Latvijas Sarkano Krustu noslēgusi sadarbības līgumu, kas arī turpmāk ļaus RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžai lietot gan Sarkanā krusta emblēmu, gan nosaukumu, informēja RSU pārstāve Tīna Sidoroviča.

Iepriekšējais līgums starp RSU un Latvijas Sarkano Krustu darbojās desmit gadus, un sadarbība tiks turpināta bez izmaiņām.

Latvijas Sarkanā Krusta valdes priekšsēdētājs Uldis Līkops aizvadīto gadu sadarbību novērtēja atzinīgi - uz Sarkano Krustu praksē nākuši gan studenti no RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas, gan citām RSU fakultātēm.

Sadarbības līgums paredz, ka starptautiskās organizācijas Sarkanais Krusts emblēmu drīkst lietot ne tikai Latvijas Sarkanais Krusts, bet arī RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža. "Kaut arī sarkanais krusts sabiedrības lielai daļai saistās ar medicīnas, veselības aprūpes organizācijām un iestādēm, patiesībā tas tapis 1863.gadā kā Šveices karoga reverss, tieši vienas - Sarkanā Krusta - organizācijas vajadzībām. Citos gadījumos tā lietošana nav atļauta," atgādināja Līkops.

RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža, kas savu simtgadi atzīmēja pirms trijiem gadiem, sniedz augsti kvalificētu medicīnisko izglītību, par valsts budžeta līdzekļiem īstenojot četras pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas, arodizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmas.

Koledžā izglītību medicīnā ik gadu apgūst aptuveni 650 izglītojamo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu