Putina draugu "privātās militārās kompānijas" pārvilina "Vagner" kaujiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kremlim pietuvinātas “privātās militārās kompānijas” pārvilina algotņu grupējuma “Vagner” kaujiniekus un cenšas pārņemt savā kontrolē šī grupējuma aktīvus, vēsta ASV laikraksts “The Wall Street Journal”.

Pēc “Vagner” dibinātāja Jevgeņija Prigožina nāves vairāki citi grupējumi, kurus finansē Krievijas oligarhi – Krievijas diktatora Vladimira Putina draugi, cenšas savervēt “vāgneriešus” dažādām operācijām Āfrikā un Ukrainā.

Viens no šādiem grupējumiem ir “Redut”. Kā laikrakstam pavēstīja situāciju pārzinoši avoti, “Redut” šobrīd aktīvi nodarbojas ar “Vagner” kaujinieku vervēšanu.

Informācijas avots norādīja, ka “Redut” šobrīd darbojas kā Krievijas Aizsardzības ministrijas vervēšanas centrs, kas mēģina piesaistīt kaujiniekus, kuri nevēlas tiešā veidā parakstīt līgumus ar Aizsardzības ministriju.

Pēc Prigožina neveiksmīgā jūnija dumpja vairāki “Vagner” komandieri pārgāja dienestā uz “Redut”. Savukārt pārvilinātie “vāgnerieši”, kas atkal devušies karot uz Ukrainu, tiek sadalīti pa dažādām vienībām, lai dumpja dalībnieki lielā skaitā nekarotu vienuviet.

Grupējumu “Redut” izveidojuši bijušie desantnieki un militāro izlūkdienestu virsnieki. “Redut” finansē Putina draugs un oligarhs Genādijs Timčenko.

“Vāgneriešus” pārvilina arī algotņu grupējums “Konvoj”. To vada Konstantīns Pikalovs, kurš iepriekš vadīja “Vagner” militārās operācijas Āfrikā.

“Konvoj” saņem finansējumu no Putina drauga Arkādija Rotenberga, kā arī no bankas VTB, kuru ilgus gadus vada Putina līdzgaitnieks Andrejs Kostins.

“Konvoj” ar jaunu kaujinieku vervēšanu gan nenodarbojas tik aktīvi kā “Redut”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu