Baltijas valstu militārās akadēmijas paraksta sadarbības līgumu

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Zemessardzes vada komandiera kursa militārajās mācībās Vasaras lauka nometnē.
Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Zemessardzes vada komandiera kursa militārajās mācībās Vasaras lauka nometnē. Foto: Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmija

Baltijas valstu militārās akadēmijas trešdien, 6. septembrī parakstīja sadarbības līgumu izglītības un pētniecības jomā, informēja Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Līgumu parakstīja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Māris Utināns, Igaunijas Militārās akadēmijas rektors brigādes ģenerālis Vahurs Karuss un Lietuvas Ģenerāļa Jona Žemaiša Militārās akadēmijas rektors brigādes ģenerālis Almants Leika, tiekoties Igaunijas Militārajā akadēmijā Tartu.

Sadarbības līgums paredz gan akadēmiskā personāla, gan studentu mobilitāti. Tas arī piedāvā iespēju kopīgi organizēt dažādus seminārus un konferences, darbseminārus, kā arī apmainīties ar pētījumu rezultātiem.

Sadarbības līgums paredz, ka trīs Baltijas valstu aizsardzības akadēmijas katru pavasari vienojas par sadarbības pasākumiem nākamajam akadēmiskajam gadam. Šajā akadēmiskajā gadā sadarbība būs vērsta uz gaisa un jūras spēkiem maģistrantūras līmenī, un Igaunijas Militārās akadēmijas studenti apgūs daļu mācību programmas gan Lietuvas, gan Latvijas militārajās akadēmijās.

Karuss sacīja, ka noslēgtais līgums ir svarīgs solis, lai nostiprinātu un tālāk attīstītu sadarbību izglītības un pētniecības jomā starp Igaunijas, Latvijas un Lietuvas militārajām akadēmijām.

"Gan Latvijai, gan Lietuvai ir neaizstājama loma mūsu maģistra programmas īstenošanā, jo tās piedāvā specializētus jūras un gaisa spēku moduļus. Citiem vārdiem sakot, tās veido saturu jūras un gaisa spēku maģistra studiju programmā," viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu