Kopdzīves regulējumu un Stambulas konvenciju varētu virzīt balsojumam Saeimā uzreiz pēc valdības apstiprināšanas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere
Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Foto: Zane Bitere / LETA

Kopdzīves regulējumu, kā arī Stambulas konvenciju, Saeima varētu atbalstīt līdz šī gada beigām, atklāja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Viņa uzsver, ka Tieslietu ministrijā (TM) ir izstrādāts gan kopdzīves regulējums, gan likums, kurš paredz ratificēt Stambulas konvenciju.

Plānots, ka kopdzīves regulējums sastāvēs no septiņiem likumprojektiem. Ir paredzēts, ka partnerību varēs noslēgt pie zvērināta notāra, un tas atrisinās vairākus sadzīviskus jautājumus starp divām personām neatkarīgi no viņu seksuālās orientācijas.

Ministre šodien plāno tikšanos ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kā arī ar partiju "Progresīvie", kuras laikā tiks prezentēta partnerības pakotne, kura sastāvēs no septiņiem likumprojektiem. Jau iepriekš ar partneriem gan partnerības jautājums, gan konvencijas ratificēšana tika apspriesta.

TM ir gatava virzīt partnerības pakotni un Ratificēšanas likumu Saeimā uzreiz pēc jaunās valdības apstiprināšanas. Ministre gan norāda, ka šis tiks darīts tikai tad, ja viņai būs pārliecība par to, ka vairākums Saeimas deputātu šos normatīvo aktu projektus atbalstīs.

"Šis nav politisks jautājums, bet gan cilvēktiesību jautājumus, kā arī nepieciešamība pildīt Satversmes tiesas spriedumu," norāda ministre.

Kā ziņots, līdz šim valdošajā koalīcijā strādāja "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), un ar abām pēdējām bija neiespējami panākt minēto regulējumu ieviešanu. Tagad JV kandidāte Evika Siliņa veido jaunu valdību, kuras koalīcijā būs JV, ZZS un "Progresīvie".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu