VIDEO Ukrainas artilērija iespaidīgi iznīcina okupantu T-90 tanku (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Azovas brigādes raidītā artilērija veiksmīgi trāpījusi okupantu T-90 tankam, savukārt ar dronu palīdzību tika likvidēta apkalpes komanda.

Veiksmīgo operāciju veikusi Nacionālās gvardes 12. speciālo uzdevumu Azovas brigāde. Kā redzams video, pēc pirmā precīzā trāpījuma tanks sāka dūmot un pēc brīža aizdegās, ko pavadīja iespaidīgs sprādziens.

Kā iepriekš vēstīts - T-90 ir vismodernākās sērijas tanki okupantu arsenālā. Jau iepriekš ukraiņiem vairākas reizes izdevies iznīcināt gan T-90M, gan T-90S tankus. Publiskajos avotos parādās informācija, ka Ukraina kopš atkārtotā iebrukuma 24. februārī ir iznīcinājusi vairākus desmitus, iespējams, pat simtus T-90 sērijas tanku.

T-90M tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija. T-90M ir uzstādīts jaunāks tornis, kas atšķiras no standarta modeļa, kas uzstādīts T-90 tankam. Tāpat T-90M iebūvēts krietni jaudīgāks dzinējs. "Proryv" ir aprīkots ar daudzkanālu novērošanas sistēmu, kas ļauj izmantot ieročus jebkurā diennakts laikā. Turklāt tā galvenā priekšrocība ir datu apmaiņa ar citiem transportlīdzekļiem reāllaikā.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības. Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "Uralvagonzavod Scientific and Production Corporation" noslēdza 2017. gada 24. augustā.

Savukārt T-90S versija ir eksporta variants Krievijā ražotajam galvenajam kaujas tankam T-90. Tam ir vairākas atšķirīgas lietas - citādāks kaujas tornis ar modernizētu ieroci, digitāla ugunsvadības sistēma, saziņas līdzekļi, kā arī citas nozīmīgas funkcijas.

Turklāt eksporta versijai ir atšķirīgs dinamiskās aizsardzības izkārtojums, jaudīgāks dzinējs un automātiskā pārnesumkārba.

Šo tanku ražojis Krievijas mašīnbūves uzņēmums "Uralvagonzavod", kas bāzējas Ņižņijtagilā. Krievijas armijā šie tanki parādījušies 1992. gadā, bet 2001. gada februārī Indijas armija parakstīja līgumu par 310 T-90S tanku iegādi. 124 tanki pilnībā tika pabeigti Krievijā, bet pārējā daļa galīgajai modifikācijai tika nogādāti Indijā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu