Ziņojums: ES iniciatīvai cīņā ar vardarbību pret sievietēm tikai neliela ietekme

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vardarbība. Ilustratīvs attēls.
Vardarbība. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Eiropas Savienības (ES) globālajai iniciatīvai vardarbības mazināšanai pret meitenēm un sievietēm bijusi neliela ietekme, secināts Eiropas Revīzijas palātas ziņojumā par 500 miljonus eiro vērto iniciatīvu.

"Vardarbībai pret sievietēm un meitenēm pasaulē nav vietas, un neviena sieviete vai meitene nedrīkst palikt novārtā," norādīja Eiropas Revīzijas palātas locekle Betina Jakobsena.

Viņa sacīja, ka ES ir ieguldījusi vairāk līdzekļu nekā jebkad agrāk, lai izbeigtu šādu vardarbību, taču nepieciešams panākt vēl lielāku ietekmi.

Ziņojumā konstatēti zināmi panākumi Āfrikas un Latīņamerikas valstīs, piemēram, ar mācību programmām, informatīvām kampaņām un palīdzības sniegšanu upuriem. Tomēr nav pierādījumu, ka vardarbība pret sievietēm un meitenēm šajās valstīs būtu mazinājusies, teikts Eiropas Revīzijas palātas paziņojumā presei.

ES iniciatīva aptver 26 valstis četros kontinentos un puse no kopējā iniciatīvas finansējuma paredzēta Āfrikas valstīm.

Eiropas Revīzijas palāta arī kritizēja veidus, kā iniciatīva tiek īstenota. Ar to galvenokārt nodarbojas vairākas ANO organizācijas. ANO izmaksas, kas saistītas ar iniciatīvas administrēšanu, sasniedza gandrīz trešo daļu no kopējā iniciatīvas budžeta.

"Iniciatīvai ir bijuši pozitīvi sasniegumi un ietekme uz saņēmējiem, taču ir nepieciešams vairāk laika un resursu, lai pilnībā sasniegtu tās rezultātus," reaģējot uz Eiropas Revīzijas palātas ziņojumu, pavēstīja Eiropas Komisija (EK).

EK arī norādīja uz ārēju pētījumu, kurā secināts, ka šī programma ir relatīvi efektīva, un piebilda, ka tā atzinīgi vērtē Eiropas Revīzijas palātas ziņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu