Aptauja: Latvijā 65% iedzīvotāju sociālos tīklus lieto vairāk nekā divas stundas dienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijā apmēram 65% iedzīvotāju sociālos tīklus lieto vairāk nekā divas stundas dienā, pavēstīja mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Aptaujas dati liecina, ka 36% Latvijas iedzīvotāju sociālajos tīklos pavada vienu stundu dienā, 34% - divas stundas, trīs stundas - 16%, bet četras un vairāk stundas - 14% iedzīvotāju.

Tostarp jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem ir tā sabiedrības grupa, kas sociālajos tīklos pavada visvairāk laika - ceturtā daļa jauniešu sociālajos tīklos ik dienu pavada vairāk nekā četras stundas.

Vienlaikus, pēc kompānijā paustā, pieņemot, ka šāda tendence saglabāsies arī turpmāk, viens Latvijas iedzīvotājs sociālajiem tīkliem varētu veltīt aptuveni piecus gadus no savas dzīves.

Aptaujā arī secināts, ka sociālos tīklus lieto 88% Latvijas iedzīvotāju. Sociālie tīkli ir mazāk populāri vīriešu vidū, jo gandrīz piektdaļa vīriešu apgalvo, ka nelieto sociālos tīklus.

Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar "Norstat Latvija" 2023.gada augustā, aptaujājot 1004 respondentus vecumā no 18 līdz 70 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu