VIDEO Vai "Honda HR-V"? Nē, 100 % elektrisks "Honda e:Ny1"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Honda" automobilis ar sarežģīti izrunājamu nosaukumu "e:Ny1" ir japāņu ražotāja pirmais elektriskais krosovers un tikai trešais 100% elektroauto vispār. Raidījums "TV Autoziņas" ar to iepazinās īsā testa braucienā Norvēģijā.

Ar vienu uzlādi elektromobilis var nobraukt 412 km, motora jauda ir 150 kW, baterijas ietilpība ir 68 kWh, klīrenss 14,5 cm. Gan vizuāli, gan pēc izmēriem elektromobilis nedaudz līdzinās jaunajam "Honda HR-V".

Taču iekšpusē "e-en-why-one" ir citāds. Īpaši atšķiras "Tesla" stila planšete. Jaunums "Hondai" ir arī virtuālais mērskalu panelis bez tā sauktā vizora jeb saulessarga.

Vitolds Miļus, "Auto Bild Lietuva" galvenais redaktors sacīja: "Svarīgākais, ko šodien sapratu, ka šis automobilis ir tāds pats kā tie parastie auto, ko zinu jau 30 gadus. Pārsvarā elektromobiļi diezgan atšķiras no degvielas automašīnām. Šajā es jūtos tāpat, gandrīz kā mājās, un daudziem cilvēkiem tas varētu patikt. Nav nekas daudz jāmācās no jauna, vienkārši sēdies un brauc."

Jaunais elektomobilis rādās pietiekami ērts arī aizmugurē sēdošajiem. Ir daudz vietas, un atgāzuma leņķis ir pietiekami liels, lai veiktu garākus gabalus. Bagāžnieka ietilpība ir 361 litrs vai gandrīz 1200 l ar nolaistiem aizmugurējiem sēdekļiem. Elektromobiļu pasaulē "Honda" joprojām ir iesācēji. Šarmantajai "Honda E" pēcnācēja nebūs zema pieprasījuma dēļ Eiropā.

Varbūt krosovers būs veiksmīgāks? "Kā visiem, tas ir ļoti svarīgs. "Hondai" jau ir kāds ļoti jauks modelis "Honda E", bet SUV pašlaik ir modē, un būs daudz cilvēku, kam šādu auto varētu pārdot," sacīja Miļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu