Finanšu ministrs par “Rail Baltica” izmaksām: Esmu ļoti nobažījies (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens piedalās preses konferencē, kurā informē par valdības demisiju.
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens piedalās preses konferencē, kurā informē par valdības demisiju. Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien, 12. septembrī, Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodienas jautājums” viesojās finanšu ministrs Arvils Ašeradens, lai pārrunātu, kādēļ joprojām topošā valdība kavējas nosaukt ministru amatu kandidātus, kā arī lai diskutētu par citām šābrīža aktualitātēm. 

Ašeradens skaidroja, ka pašlaik premjera amata kandidāte Evika Siliņa veic pēdējos valdības sastāva izveides priekšdarbus, tiek intervēti ministru kandidāti. Kā ziņots, premjera amata kandidāte trešdien, 13. septembrī, tiksies prezidentu, un pēc šīs tikšanās tiks paziņots gan atbildību sadalījums, gan nākamais Ministru kabineta sastāvs.

Ašeradens atzina, ka jaunā koalīcija nav vienkārša, kaut arī ZZS esot konstruktīvs partneris, kas meklē gan kompromisus deklarācijas sastādīšanā, gan kompromisus valdības ministru nominēšanā. “Gribu uzteikt sarunvedējus, ka viņi tiešām meklē risinājumus,” teica ministrs.

Runājot par aizsardzības budžetu, Ašeradens pauda: “Zinot, kā attīstās situācija drošības jomā, es gribu teikt, ka šis karogs tiks turēts augstu un tā ir mūsu visu kopējā prioritāte nodrošināt maksimāli nepieciešamos aizsardzības izdevumus.”

Finanšu ministrs atzina, ka ir nobažījies par plānotajām ”Rail Baltica” izmaksām, jo, viņaprāt, tās pārsniedz Latvijas valsts iespējas. Ašeradens pastāstīja, ka valdības sēdē Satiksmes ministrijai tika skaidri uzdots līdz novembra vidum nākt klajā ar ļoti precīzu situācijas novērtējumu un skaitļu izklāstu. “Mums ir jāzina, kas tur notiek. Un valdībai ir jāpārņem kontrole pār šo projektu. Mums ir starptautiska atbildība,” uzsvēra ministrs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu