Noskaties Radušās aizdomas par vardarbību sociālās aprūpes centrā

CopyLinkedIn Draugiem X
Pansionāts. Ilustratīvs attēls.
Pansionāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Ground Picture/Shutterstock

"Izskatījās tā, it kā viņa būtu piedalījusies boksa cīņā," stāsta 95 gadus vecās sievietes tuvinieki. Viņi ir pārliecināti, ka radiniece tikusi fiziski ietekmēta, vēstīts LTV raidījumā "Ceturtā studija".

Sieviete uzturas Valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālē "Jugla", kas ir viens no retajiem sociālās aprūpes centriem, kas rūpējas arī par neredzīgiem senioriem. 

Video: "Ceturtās studijas" sižets

"Mamma visa bija zili dzeltena, izskrāpētām acīm. Skats bija vienkārši briesmīgs," stāsta cietušās seniores meita.

Radinieki "Ceturtajai studijai" nodevuši arī sievietes fotogrāfijas, un tās tiešām izskatījušās šausmīgas. Radās aizdomas par fizisku vardarbību. 

"Uzskatām, ka nevar tādu lietu noklusēt. Jautājām centra darbiniekiem, kas noticis, - mums atbild, ka viņa vienkārši nokritusi. Bet tā taču nevar būt. Izskatās nevis pēc kritiena, bet gan pēc pļaukām," stāsta meita. 

Sirmgalves teikto par notiekošo tuvinieki fiksējuši audioierakstos. 

"Darbinieki mani piekāva. Sociālie darbinieki. Es taču nezinu nosaukt. Ne vārdu, ne posteni, kas viņš ir. Viņa pagriezās un aizgāja prom."

Valsts sociālā centra "Rīga" direktors Juris Saratovs gan teica, ka kundze nokritusi uz staigulīšiem, ar kuriem pārvietojoties ikdienā. Kritiena laikā guvusi vairākas traumas un pēc tam esot saņēmusi medicīnisko aprūpi. 

Sirmgalves tuviniece gan vēlas, lai notiktu darbinieku izvērtēšana. Sociālās aprūpes centrs sola, ka situācija tiks izrunāta. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu