Smiltēns: “Jaunā Vienotība” no vadīšanas ir pārgājusi uz valdīšanu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Partiju apvienības "Apvienotais saraksts" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Partiju apvienības "Apvienotais saraksts" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (“Apvienotais saraksts”) Latvijas Televīzijas raidījumā “1:1. Aktuālā intervija” otrdienas, 12. septembra, vakarā komentēja topošo koalīciju un turpmākās darbības plānu, aizejot opozīcijā.

Edvards Smiltēns uzskata, ka 10. maija vienošanās bija balsu pirkšana, nopērkot prezidenta krēslu un pretī atdodot varu.

Raksturojot darbu ar "Jauno vienotību" (JV) koalīcijā, Smiltēns pauda, ka par svarīgiem jautājumiem iespējams vienoties tad, ja tas ir JV kandidāts vai arī tā ir viņu prioritāte. “Bija skaidrs, ka citu vienošanos nav iespējams panākt,” teica Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs uzskata, ka valdība normāli strādāja 107 dienas - no 23. janvāra līdz 10. maijam –, bet pārējā laikā tika veidota jauna valdība. Jau šobrīd esot skaidrs, ka 15. septembrī budžeta portfelis Saeimā nenonāks, pauda Smiltēns.

“Mums ir skaidrs, ka Lemberga ietekme ir neapšaubāma. To apstiprina arī Brigmaņa kungs intervijās, ka viņi regulāri saskaņo lietas. [..] Viņi nekautrējās no tā un nenorobežojās no Lemberga kunga izteikumiem,” teica Smiltēns par ZZS.

Saeimas priekšsēdētājs uzskata, ka tagad Krišjānis Kariņš (JV) pats sevi sasējis važās ar Lembergu. “Tagad "Vienotībai" iedota absolūta vara, un tādas tai nav bijis nekad,” teica Smiltēns.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu