Kozlovskis nosauc savas prioritātes iekšlietu ministra amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rihards Kozlovskis
Rihards Kozlovskis Foto: Ieva Lūka/LETA

Iekšlietu ministra amata kandidāta Riharda Kozlovska (JV) prioritātes iekšlietās būs atalgojuma celšana, materiāli tehniskais nodrošinājums un budžeta procesā finansējuma apjoma pieaugums līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Starp prioritātēm būs iekšlietu sistēmā strādājošo personāla jautājums, tai skaitā atalgojuma celšana un materiāli tehniskais nodrošinājums un budžeta procesā finansējuma apjoma pieaugums līdz 2,5% no IKP. Valdības kopējā apņemšanās ir izlīdzināt iekšlietu sistēmā strādājošo nodrošinājumu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, atzina politiķis.

Tāpat Kozlovska prioritāte būs efektīva Krīžu vadības centra izveide, lai Latvija būtu gatava operatīvi reaģēt un pieņemt lēmumus par rīcību krīzes situācijā, mazinot politisku lēmumu nepieciešamību. Tāpat viņa prioritāte būs investīcijas viedajās tehnoloģijās austrumu robežas aizsardzībai.

Iekšlietu nozare Kozlovskim kopumā ir labi zināma, attiecīgi ministra biroju veidošot nelielu ar atbalsta cilvēkiem būtiskākajās jomās, tai skaitā stabilai sadarbībai ar Saeimu, saziņai ar sabiedrību un medijiem. Kad birojs būs nokomplektēts, tad par to tiks informēta plašāka publika.

Tāpat Kozlovskis apliecināja, ka uz ministra amata pildīšanas laiku nolikšot Saeimas deputāta mandātu.

Jau ziņots, ka no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai "Jaunajai vienotībai", pieci - Zaļo un zemnieku savienībai, bet trīs - "Progresīvajiem". Tādējādi pašreizējo iekšlietu ministru Māri Kučinski (AS) nomainīs Kozlovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu