Latvijas skolēns guvis atzinību Eiropas informātikas olimpiādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts izglītības satura centrs

A. Pumpura Rīgas 11. pamatskolas 9. klases skolnieks Ilgvars Ročāns ieguvis atzinību Eiropas jauniešu informātikas olimpiādē, kas šogad norisinājās no 8. līdz 14. septembrim Kutaisi, Gruzijā, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Laura Šīraka.

Šogad sacensībās piedalījās gandrīz simts dalībnieki no 24 valstīm. Olimpiādē Latviju pārstāvēja trīs skolēni, tostarp Cēsu Valsts ģimnāzijas 9.klases skolnieks Andris Jānis Rozenbergs un Bauskas Valsts ģimnāzijas 9.klases skolniece Kitija Kampiņa. VISC pārstāve vērsa uzmanību, ka programmēšanas olimpiādēs meiteņu īpatsvars ir zems - šogad šajā olimpiādē piedalījās divpadsmit meitenes.

Olimpiādē piedalās jaunieši, kas nav vecāki par 15 gadiem un kas augstā līmenī apgūst programmēšanas valodu C++. Olimpiādes saturs ir pierādījis to, ka nepieciešams zināt un prast pielietot ļoti daudz sarežģītu algoritmu, atzīmēja VISC pārstāve.

Olimpiādei bija divas sacensību dienas. Katrā no tām skolēniem četru stundu laikā bija jācenšas atrisināt trīs sarežģītus uzdevumus. Vairāki uzdevumi bija saistīti ar grafiem - šobrīd ļoti populāru tēmu programmēšanas sacensībās, sacīja Šīraka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu