Noskaties Latvijā ir adreses, kuras nevar atrast ne kurjeri, ne glābēji. Kāpēc tā? (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mūsdienās liels atvieglojums šoferiem ir navigācijas sistēmas, ko vienkārši lejupielādēt viedtālrunī. Populārās navigācijas sistēmas "Waze" uzturētājs Latvijā atzina, ka iedzīvotājiem pašiem pievienot savu adresi kartei ir sarežģīti, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Pie raidījuma "4. studija" vērsās skatītāja Līva, kuras māja ir atrodama Zemesgrāmatā un Adrešu reģistrā, bet neparādās ne aplikācijā "Waze", ne "Google Maps": "Vienīgi "BalticMaps". Ārkārtas situācijās, kad nepieciešama steidzama palīdzība, tas rada nopietnus draudus. Sazinoties ar Valsts zemes dienestu, tikai pārbaudīja, ka Adrešu reģistrā māja ir atrodama, taču, kas ir atbildīgs par informācijas nodošanu tālāk navigācijai, nezināja atbildēt."

Līva ir neizpratnē - kurš nodod informāciju navigācijas sistēmu uzturētājiem, lai adreses būtu atrodamas?

Valsts adrešu reģistrs ir valsts uzturēta informācijas sistēma, kurā ir ziņas par visām valstī esošajām adresēm. Pašvaldība pieņem lēmumu par jaunajām vai mainītajām adresēm un nosūta informāciju Valsts zemes dienestam (VZD), kas to reģistrē piecu darba dienu laikā. Nākamajā dienā pēc reģistrācijas tā ir jau pieejama jebkurai personai.

Mēnesī tiek reģistrētas aptuveni 600 jaunas adreses, bet 800–900 adreses tiek mainītas.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu