Pavaicā TVNET žurnālistam Vai CSDD darbinieks tehniskās apskates laikā drīkst urbināt caurumus virsbūvē? (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas tehniskās apskates stacijā.
Automašīnas tehniskās apskates stacijā. Foto: CSDD

TVNET lasītājs saskāries ar situācijām, ka tehniskās apskates laikā CSDD darbinieki, pārbaudot bojātas virsbūves vietas, izknibina caurumus. Jautājām CSDD, vai tas atbilst tehniskās apskates kārtībai.

“Manam auto CSDD tehniskās apskates darbinieki ik gadu pārbaudes laikā rada bojājumus, izknibinot caurumus virsbūvē, spārnos, sliekšņos, kuri ir jālabo,” raksta kāds TVNET lasītājs. Šī pieredze rosina jautājumu, vai tāda rīcība vispār ir likumīga. Vērsāmies pie CSDD, lai noskaidrotu, vai tas atbilst tehniskās apskates kārtībai. 

“Transportlīdzekļa tehnisko apskati veic pēc rūpīgi sastādīta plāna, lai pārliecinātos par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. Nekādi tehniskie līdzekļi, pārbaudot transportlīdzekļa korozijas līmeni un tā ietekmi uz transportlīdzekļa drošību, netiek lietoti,” skaidro CSDD Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks Mārtiņš Mālmeisters. Viņš noliedz, ka tā būtu izplatīta prakse tehnisko apskašu inspektoru vidū, jo apskatei jānorit pēc konkrēta plāna un atkāpes no tā neesot pieļaujamas. “Tehniskās apskates inspektori nerada jaunus virsbūves bojājumus, neizknibina caurumus vai kā citādi mehāniski nepasliktina transportlīdzekļa tehnisko stāvokli,” uzsvēra Mālmeisters.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu