Noskaties Pāris sekunžu laikā Rīgas centrā divi šoferi bezkaunīgi šķērso krustojumu pie sarkanā (15)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") kāds velosipēdists iemūžinājis divu autovadītāju bezkaunību - krustojuma šķērsošanu pie sarkanās gaismas luksoforā.

Minētais video publicēts šī gada 14. septembrī.

Video kadros redzams, ka pa Aleksandra Čaka ielu brauc "Rīgas satiksmes" sabiedriskais transports, aiz kura brauc "Volkswagen" spēkrats, motocikls un "Subaru" mašīna.

Kadros redzams, ka sabiedriskais transports krustojumā iebrauca vēl pie dzeltenās gaismas, bet "Volkswagen" veic labo manevru jau pie sarkanās. Savukārt aiz "Volkswagen" braucošais motocikls apstājās.

Tiesa, nedz priekšā esošais motocikls, nedz sarkanā gaisma luksoforā nebija traucēklis "Subaru", kas bezkaunīgi pa pretējo braukšanas joslu apdzina motociklu un pie sarkanās gaismas veica kreiso pagriezienu uz Lāčplēša ielu. Turklāt tas nemaz šajā vietā nav atļauts, jo ceļazīmes kreiso pagriezienu atļauj veikt tikai laika posmā no plkst. 22. līdz plkst. 7.

Zem ieraksta vietnē "X" uz šo video reaģējusi ir arī Valsts policija, un secināms, ka materiāls ir nonācis likumsargu redzeslokā.

Par krustojuma šķērsošanu brīdī, kad luksoforā deg aizliedzošais signāls, pienākas sods no 30 līdz 140 eiro, kā arī četri soda punkti. Tāpat "Subaru" vadītājs sodāms par nepareizu nogriešanās manevru.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu