Kultūras ministre sola ideoloģiskas izmaiņas sabiedrības saliedētības politikā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kultūras ministre Agnese Logina
Kultūras ministre Agnese Logina Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrības saliedētības jautājumi būs tie, kuros līdz ar politiskās vadības maiņu Kultūras ministrijā (KM) ir sagaidāmas vislielākās ideoloģiskās atšķirības, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda jaunā kultūras ministre Agnese Logina (P).

Viņa neizteicās par sava amata priekšgājēja Naura Puntuļa (NA) veikumu kultūras ministra amatā, taču norādīja, ka "Progresīvie" un Nacionālā apvienība (NA) laikam ir vienīgie politiskie spēki, kuri apzinās KM nozīmi.

Runājot par sagaidāmajām izmaiņām nozarē, Logina atzina, ka "sabiedrības saliedētības jautājumi būs tie, kas iezīmēs lielākās atšķirības". Ministre piebilda, ka drīz viņas birojam pievienosies kolēģe, kura specializējusies tieši šajos jautājumos.

Lūgta nedaudz konkrētāk ieskicēt gaidāmās izmaiņas, Logina atbildēja, ka viņas mērķis būs pāriet no līdzšinējās "projektu pieejas" uz vairāk sistēmisku atbalstu. "Integrācija nav kaut kas tāds, kas notiek sporādiski un projektveidīgi, tas ir pamatīgs ikdienas darbs," skaidroja amatpersona.

Kā ziņots, Logina, kura iepriekš bija Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja direktore un Rīgas domes deputāte, kultūras ministres amatā tika apstiprināta pirms nedēļas notikušajā Saeimas balsojumā par uzticības izteikšanu jaunajai Evikas Siliņas (JV) valdībai. Pirms tam daudzus gadus kultūras nozari pārraudzīja Loginas pārstāvētās partijas "Progresīvie" ideoloģiskie pretinieki - NA.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu