NOSKATIES Parādnieku dēļ daudzdzīvokļu māja Rīgā var palikt bez apkures

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/Shutterstock

Tuvojoties apkures sezonai, Jaunciema gatves iedzīvotāji saņēmuši vēstuli no "Rīgas namu pārvaldnieka". Ņemot vērā, ka daudzdzīvokļu mājai izveidojies parāds, pastāv risks rudens un ziemas mēnešus pavadīt bez apkures, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez Tabu".

Vilnis dzīvokli Jaunciema gatvē īrē jau deviņus gadus – rēķinus vienmēr maksājis godīgi un laikus, tomēr šobrīd nonācis ķīlnieku lomā – kaimiņu dēļ, kuri palikuši apsaimniekotājam parādā milzu summas, var palikt bez apkures ziemā. Šobrīd kopējais mājas parāds ir 23527,28 eiro.

Kā norāda "Bez Tabu", vienai no Viļņa kaimiņienēm ir vairāk nekā sešu tūkstošu eiro liels parāds. Citi parādnieki mājā jau sen nedzīvo, bet rēķinus turpina nemaksāt, starp parādniekiem ir arī pastāvīgie iedzīvotāji.

"Ir tikai divas iespējas. Ja ir rezerves uzkrājums – izmantot to, vai pieņemt lēmumu veikt mērķa maksājumu un iekasēt naudu, lai nomaksātu parādu. Apsaimniekotājam būtu jāstrādā ar parādiem. Ja mēs paņemam naudu no rezerves uzkrājuma un norēķināmies par parādu, otrs solis ir strādāt ar parādniekiem, lai parādus piedzītu un šī nauda tiek atlikta atpakaļ," stāsta Īpašumu pārvaldītāju asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu