"Poļu tauta to nepieļaus." Moraveckis kritizē Zelenska izteikumus ANO Ģenerālajā asamblejā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas premjers Mateušs Moraveckis
Polijas premjers Mateušs Moraveckis Foto: Marian Zubrzycki/EPA

"Es gribu lūgt prezidentam Zelenskim vairs nekad šādi neaizvainot poļus, kā viņš izdarīja ANO Ģenerālajā asamblejā, poļu tauta to nepieļaus," reaģējot uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska izteikumiem ANO Ģenerālajā asamblejā, norādījis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Unian". 

"Aizsargāt Polijas labo vārdu ir ne tikai mans pienākums un gods, bet arī visas valdības vissvarīgākais uzdevums. Mēs tagadējā ģeopolitiskajā kontekstā pamatosim katru savu argumentu un mēs zinām, kā tos vajadzētu noformulēt," uzrunā Polijas pilsētā Svidņikā teica Moraveckis. 

Zelenskis uzrunā ANO teicis, ka "Eiropā daži spēlē solidaritāti politiskajā teātrī", pārvēršot labības piegādes trillerī, bet patiesībā palīdzot "sagatavot skatuvi Maskavas aktierim".

Šo izteikumu dēļ Polijas Ārlietu ministrija izsauca Ukrainas vēstnieku, norādot, ka šī tēze attiecībā uz Poliju ir melīga un nepatiesa attiecībā uz valsti, ko Polija atbalstījusi jau no kara sākuma. 

Strīds starp Ukrainu un Poliju ir saistīts ar Ukrainas graudu importu. 15. septembrī Polija vienpusējā kārtā noteica embargo Ukrainas lauksaimniecības produktu importam.

Reaģējot uz šo soli, Ukraina iesniedza sūdzību Pasaules Tirdzniecības organizācijā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu