Noskaties Latvietis, kurš radījis bezkaunīgāko "Porsche"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes.

TVNET kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma "Ātruma cilts" sēriju. Tajā Pauls Timrots apmeklē vēsturisko “Porsche” spēkratu izstādi Rīgas Motormuzejā, kas atceļojusi no Vācijas un veltīta Latvijas izcelsmes dizainera Anatola Lapiņa radītajiem auto, tostarp leģendārajai “Rozā cūkai”.

Izstādē “Sapņu vadīti. “Porsche” un Anatola Lapiņa stāsts: latvietis, kurš lika cūkām lidot” atspoguļoti Anatola Lapiņa sasniegumi “Porsche” rūpnīcas dizaina vadībā 20 gadu garumā. Viens no spilgtākajiem latvieša veikumiem ir vienīgā un leģendārā “Rozā cūka” jeb “Porsche” “917/20”, kas tapusi, iedvesmojoties no lopkautuves.

Franks Jungs, “Porsche AG” korporatīvā arhīva un vēstures dienesta vadītājs, atzīst, ka Lapiņam bijusi ļoti specifiska humora izjūta, kas atspoguļojas arī darbos. Turklāt viņš bijis komandas spēlētājs, kopā pulcinot labākos no labākajiem.

Vai šodien būtu iespējams atkārtot "Rozā cūkas" fenomenu un cik liela nozīme ir latviešu zemnieku gēniem, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda meklē piedzīvojumus, tehnoloģiju inovācijas, leģendāras personības un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu