Polija pastiprina pārbaudes uz Slovākijas robežas, lai iegrožotu migrantu pieplūdumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas valdība ir devusi rīkojumu pastiprināt pārbaudes uz dienvidu robežas ar Slovākiju, lai iegrožotu nelegālo migrantu pieplūdumu, kas pēdējā laikā ir pieaudzis.

Stingrākām pārbaudēm tiks pakļauti mikroautobusi, autobusi un automobiļi, kas tiek turēti aizdomās par nelegālo migrantu pārvadāšanu, pirmdien paziņoja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis vēlēšanu kampaņas mītiņā Krasņikas pilsētā valsts dienvidaustrumos.

Pastiprinot robežpārbaudes, Varšava dos pretsparu tiem, "kas apsūdz mūs, ka mums ir poraina robeža", sacīja Moraveckis. Viņš piebilda, ka ir labi zināms tas, ka migranti agrāk bija sasnieguši Eiropas Savienību, ceļojot caur Ungāriju, Slovākiju un Poliju.

Slovākijas-Polijas robeža ir 540 kilometrus gara. Abas valstis ir Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas dalībvalstis.

Šengenas zonā, kurai pieder 26 Eiropas valstis, pašlaik nav pastāvīgas kontroles uz iekšējām robežām. Pēdējos gados vairākas dalībvalstis tomēr izņēmuma kārtā ir atjaunojušas robežkontroli.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere piektdien paziņoja, ka Vācija apsvērs iespēju izveidot robežkontroles punktus, lai apturētu nelegālo imigrāciju caur Poliju un Čehiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu