Noskaties Militārajās mācībās "Namejs" pirmoreiz izspēlēti arī "apaļā galda" scenāriji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vēl līdz oktobra sākumam valstī norisinās militārās mācības "Namejs 2023". Pirmo reizi šajās mācībās pašvaldību civilās aizsardzības komiteju pārstāvji mācās kopā ar bruņotajiem spēkiem, vēsta Panorāma.

Izspēlētajās apaļā galda mācībās iesaistītās puses mēģināja saprast, kā dažādu apdraudējumu gadījumā pašvaldības varētu atbalstīt militāros spēkus un vietējos iedzīvotājus. Vienas no šādām mācībām otrdien, 26. septembrī, notika Jelgavā.

Jelgavā Operatīvās informācijas centra ēkā otrdien pie apaļā galda pulcējās Civilās aizsardzības komiteju un iekšlietu struktūru pārstāvji no 11 dažādām pašvaldībām, lai sniegtu bruņotajiem spēkiem savu redzējumu dažādu apdraudējumu gadījumos.

Kas tieši tiek lemts pie apaļā galda, kādas problēmas atklātas un kādi risinājumi atrasti, paliek noslēpums. Tomēr atzīts, ka svarīgi ir valsts un pašu aizsardzībā vairāk iesaistīt iedzīvotājus.

Savukārt Jūras spēki dažādās Latvijas vietās, tostarp Rīgā un Kurzemes reģionā, kā arī vairākās ostās sākuši valsts aizsardzības mācību "Namejs" aktīvo fāzi.

Rosība šodien militārajā bāzē Daugavgrīvā, kur izspēlēts ienaidnieka uzbrukums patruļkuģiem.

Vairāk skaties TV3 sagatavotajā sižetā!

Mācību "Namejs 2023" Jūras spēku aktīvā fāze notiks līdz 2.oktobrim.

Kā vēstīts, visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2023" ir NBS organizētās mācības, lai pārbaudītu un pilnveidotu Latvijas nacionālos kolektīvās aizsardzības plānus. Mācības norisinās no 5.septembra līdz 2.oktobrim visā Latvijā. Mācībās kopā piedalīsies aptuveni 8500 dalībnieku. Mācības "Namejs 2023" demonstrē sadarbību un savietojamību ar sabiedroto bruņoto spēku vienībām, integrējot sabiedroto vienības un štābus kopēju uzdevumu izpildē.

Militāro mācību laikā visā Latvijā notiks militārās tehnikas, tai skaitā bruņutransportieru un kolonnu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem un apdzīvotām vietām, kā arī NBS un sabiedroto gaisa kuģu lidojumi Latvijas gaisa telpā, tostarp zemā augstumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu