FOTO Vanšu tilts "kliedz" pēc remonta: no tilta apmales nokarājas atlūza

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vanšu tilts joprojām ir remonta gaidās
Vanšu tilts joprojām ir remonta gaidās Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Kāds TVNET aculiecinieks vērsis uzmanību uz bēdīgā stāvoklī esošo Vanšu tiltu, no kura, kā redzams arī TVNET uzņemtajās fotogrāfijās, bīstami nokarājas atlūza. 

Saskaņā ar aculiecinieka teikto, atlūza šādi nokarājas jau kopš 29. septembra. "Tā var uzkrist kādam laivotājam uz galvas," vēstulē redakcijai norāda aculiecnieks.

Kā pārliecinājās TVNET, arī šodien, 2. oktobrī, bīstamība vēl nebija novērsta. Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments informē, ka par Vanšu tiltu atbildīgais uzturētājs "Rīgas tilti" tuvāko nakšu laikā veiks atlūzušās plāksnes demontāžu. Departaments norāda, ka tilts ir drošs visiem satiksmes dalībniekiem.

Foto: Vanšu tilts joprojām ir remonta gaidās

Pēdējo gadu laikā tiltam manīti arvien vairāk defektu. 2019. gada augustā tika pabeigti remontdarbi tilta kāpnēm, kuras gājējiem bija slēgtas vairāk nekā gadu.

Foto: Bēdīgā stāvoklī esošās Vanšu tilta konstrukcijas, 2019. gads

Vanšu tilta kāpnes par bīstamām tika atzītas 2018. gada martā, un kopš tā laika bija slēgtas. Tiltam daļēji nobruka ar vienām kāpnēm saistītās konstrukcijas. Tās nobruka pie kāpnēm, kas no Vanšu tilta ved lejā uz 11. novembra krastmalu.

Kāpņu restaurācijas darbi tika sākti pērnā gada aprīļa sākumā un kopumā to atjaunošana izmaksāja 375 619 eiro, lai gan sākotnējā informācija liecināja, ka darbi varētu izmaksāt ap 100 000 eiro.

Remontdarbu laikā tika pārbūvētas abas tilta kāpnes Daugavas labajā krastā. Tā kā kāpnes atrodas Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, būvniekiem bija uzticēts saglabāt to arhitektonisko izskatu.

Savukārt 2022. gada augustā bīstami izliecās Vanšu tilta būvniecības sieta fragments, kas pēcāk tika novērsts.

Foto: 11. novembra krastmalā bīstami izliecies Vanšu tilta būvniecības sieta fragments, 2022. gads 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu