Noskaties "Paveicās ka esmu Rīgā, nevis Maskavā!" Kirgizstānā teju aizturētais Dombrovskis atzinīgi izsakās par Ārlietu ministrijas paveikto (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Vjačeslavs Dombrovskis.
Vjačeslavs Dombrovskis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārlietu ministrija izziņojusi, ka ir bažas par Krievijas politiski motivētu vēršanos pret Latvijas iedzīvotājiem NVS valstīs. Tas noticis pēc tam, kad steidzama ministrijas palīdzība bijusi nepieciešama bijušajam Saeimas deputātam Vjačeslavam Dombrovskim, jo Krievijas varas iestādes bija pieprasījušas aizturēt Dombrovski vizītes laikā vienā no NVS valstīm, vēsta Panorāma.

Dombrovskis pastāstīja, ka ticis nolīgts darbam EDSO akadēmijā Kirgizstānā, kur viņš nostrādājis mēnesi. Piektdien viņam bija jādodas uz mācību iestādi, taču veiksmīgas sagadīšanās rezultātā Dombrovskis aizkavējies. Pa to laiku viņš saņēmis informāciju, ka tiek meklēts gan deklarētajā dzīvesvietā Kirgizstānā, gan tiek gaidīts augstskolā.

"Saņēmu zvanu, ka mani meklē. Pirmais bija liels šoks - nekādi nevarēju iedomāties, ko es tādu varēju izdarīt Kirgizstānā. Vienu brīdi sapratu, cik tas viss ir nopietni, ir, kad saņēmu instrukcijas izdzēst visas sarakstes, visus WhatsApp, Telegram, iztīrīt visu telefonu, datoru... Tajā brīdī sapratu, ka briest lielas ziepes. Man tā arī teica, ka man ļoti paveicās, ka šodien esmu Rīgā, nevis Maskavā," intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Dombrovskis.

Kā vēsta TV3, vēlāk bijušais parlamentārietis saņēmis apstiprinājumu, ka tas saistīts ar iepriekšējās Saeimas balsojumu par okupācijas pieminekļa nojaukšanu Pārdaugavā. 

"Tas, kas bija tālāk, bija 24 stundas tā kā drusku no spiegu filmas. Es, protams, nevaru jums izstāstīt nekādas detaļas par iesaistītām personām, izņemot to, ka mūsu ārlietu dienestiem tiešām ļoti iespaidīgi izdevies ne tikai paglābt mani no policijas, bet arī organizēt manu izvešanu," stāsta bijušais parlamentārietis.

Ārlietu ministrija, neizpaužot cietušā vārdu, norāda, ka nācies iesaistīties Latvijas valstspiederīgajam, kuru Krievijas varasiestādes bija pieprasījušas aizturēt viņa vizītes laikā vienā no NVS valstīm.

ĀM norāda, ka Krievija varētu būt veikusi darbības NVS ietvaros, lai vērstos pret Latvijas esošajām un bijušajām amatpersonām, kuras ir piedalījušās lēmumu pieņemšanā, kas vērsti uz Krievijas agresijas pret Ukrainu nosodīšanu un Krievijas ietekmes mazināšanu Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu