Atsāks izmaksāt Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošiem pensionāriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ tiks atsākta Krievijas pensiju izmaksa, kas aizkavējās divas nedēļas, jo Krievija nebija pārskaitījusi līdzekļus pensiju izmaksai saviem Latvijā dzīvojošajiem pensionāriem.

Kā informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) ir saņēmusi naudas līdzekļus no Krievijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda par 2023.gada trešo ceturksni un sāks to pārskaitīšanu uz pensiju saņēmēju kontiem.

Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošajiem šīs valsts pilsoņiem nodrošina Krievija, bet VSAA ir tikai starpnieks. Līgums, kas regulē šo pensiju izmaksu, ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra. Krievijas pensiju izmaksa tiek veikta pa ceturkšņiem.

Jau ziņots, ka Krievijas pensiju izmaksa par šī gada trešo ceturksni kavējās, jo septembrī netika saņemti gaidītie naudas līdzekļi no Krievijas. Augusta vidū VSAA saņēma informāciju par personām, kurām jāizmaksā pensijas un to apmērus, bet tam nesekoja naudas pārskaitījums. Krievijas puse toreiz apgalvoja, ka pārskaitījumu esot veikusi, tomēr nauda neesot nonākusi līdz VSAA. Pēc tam nolemts veikt atkārtotu pārskaitījumu.

VSAA dati liecina, ka otrā ceturkšņa Krievijas pensiju izmaksām lielākais saņēmēju īpatsvars bija Rīgā - 48%, taču vēl 13% ir Daugavpilī un 9% - Liepājā.

Gadījumos, ja Krievijas pensiju izmaksas aizkavēšanās to saņēmējiem ir radījusi problēmas apmaksāt neatliekamas ikdienas dzīves vajadzības, Labklājības ministrija aicināja vērsties pēc palīdzības savas pašvaldības sociālajos dienestos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu