Noskaties Nākotne ir tagad – vai Eiropa ir gatava mākslīgā intelekta revolūcijai?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Akcentējot starptautisku pieredzi mākslīgā intelekta lietošanā, identificējot iespējas un izaicinājumus, kā arī meklējot praktiskus risinājumus mākslīgā intelekta rīku izmantošanai ikdienā, 13. oktobrī notiks augsta līmeņa konference “Nākotne ir tagad – vai Eiropa ir gatava mākslīgā intelekta revolūcijai?”.

Konference pulcēs Latvijas zinātņu universitāšu un citu augstākās izglītības iestāžu vadības pārstāvjus un studentus, nozares pārstāvjus, mākslīgā intelekta ekspertus un politikas veidotājus, kuri konferences ietvaros apspriedīs mākslīgā intelekta risinājumu ieviešanu augstākajā izglītībā, zinātnē un pārvaldībā.

Konferencē ar mākslīgā intelekta risinājumiem, iespējām un izaicinājumiem dalīsies šādi pārstāvji:

  • Andruss ANSIPS, Eiropas Parlamenta deputāts, Renew Europe, Igaunijas premjers (2005-2014), ES digitālais komisārs (2014-2019)
  • Andrejs VASIĻJEVS, Tilde izpilddirektors
  • Kaspars BĒRZIŅŠ, Augstākās izglītības un zinātnes IT koplietošanas pakalpojumu centra pārstāvis
  • Edvīns ELFERTS, KPMG Lighthouse datu, mākslīgā intelekta un jaunāko tehnoloģiju izcilības centra vadītājs Latvijā
  • Elīna LIDERE, LMT Inovāciju ekosistēmu vadītāja un RigaTechGirls valdes locekle
  • Ivars SVILĀNS, LETA datu servisa vadītājs
  • Ivars ĪJABS, Eiropas Parlamenta deputāts, Renew Europe, EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes grupas viceprezidents

Pēc konferences skatītājiem būs iespējams piedalīties Artūra Medņa lekcijā par mākslīgā intelekta rīku praktisko pielietojumu, kas tiek izmantoti starptautiskajā uzņēmējdarbībā un varētu tikt pārmantoti arī izglītībā.

Konference un A. Medņa lekcija notiks š.g. 13. oktobrī un būs skatāma TVNET un Apollo portālos, kā arī ijabs.eu un Facebook lapā (facebook.com/ijabs.ivars). Ikviens interesants ir aicināts pieslēgties attālināti un uzdod jautājumus diskusijas dalībniekiem.

Augsta līmeņa konferenci “Nākotne ir tagad – vai Eiropa ir gatava mākslīgā intelekta revolūcijai?” organizē Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs sadarbībā ar Renew Group, Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, PowerHouse Latvia, KPMG, LMT un Draugiem Group Mentoru klubu.

Plašāka informācija par pasākumu – Ineta Buivide (ineta.buivide@powerhouselatvia.com, 20421705).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu