"Volvo" vadītājs Torņakalnā noķer elektroskrejriteņa vadītāju 1,8 promiļu reibumā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Trešdien, 4. oktobrī, pulksten 19.00 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu no kāda vīrieša, kurš paskaidroja, ka Friča Brīvzemnieka un Indriķa ielas krustojumā kāds elektroskrejriteņa vadītājs, iespējams, alkohola reibumā gandrīz ietriecies viņa "Volvo". Uz notikuma vietu nekavējoties tika norīkota tuvākā Zemgales pārvaldes ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sastapa policijas izsaucēju, kurš pieturēja uz zemes sēdošu, iereibušu elektroskrejriteņa vadītāju, lai viņš nepamestu notikuma vietu.

Sarunas laikā noskaidrojās, ka skrejriteņa vadītājs esot izbraucis priekšā izsaucēja transportlīdzeklim un tādā veidā gandrīz izraidījis sadursmi. Par laimi, "Volvo" vadītājs ātri noreaģējis un izvairījies no trieciena, tādēļ starpgadījumā neviens nav cietis.

Iztaujājot skrejriteņa vadītāju, viņš atzina, ka pirms neilga laika lietojis alkoholu, taču uzskatīja, ka neesot neko pārkāpis.

Ņemot vērā situāciju, uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki. Policisti vīrietim veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā un konstatēja 1,8 promiļu reibumu.

Par elektroskrejriteņa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiļu reibumu, piemēro naudas sodu elektroskrejriteņa vadītājam 215 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu