Ziemeļīrijā gada laikā trīskāršojies apšaužu skaits

CopyLinkedIn Draugiem X
Belfāsta, Ziemeļīrija. Ilustratīvs foto.
Belfāsta, Ziemeļīrija. Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Phil Noble

Ziemeļīrijā gada laikā trīskāršojies apšaužu skaits, liecina policijas dati.

Bieži vien upuri sašauti ceļos, elkoņos vai potītēs, šāvējiem apgalvojot, ka tas ir sods par antisociālu uzvedību. Par apšaužu upuriem kļuvuši gan republikāņi, gan lojālisti.

No 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.septembrim apšaudēs cietuši 19 cilvēki. Iepriekšējos 12 mēnešos apšaudēs tika ievainoti septiņi cilvēki, liecina policijas dati.

Septembrī vien reģistrēti pieci šādi uzbrukumi, kas ir lielākais vienā mēnesī reģistrēto apšaužu skaits kopš 2016.gada jūnija. Vairums apšaužu notikušas Belfāstā.

Gada laikā nedaudz pieaudzis arī uzbrukumu skaits, kuros upuri tiek piekauti ar beisbola nūjām vai dzelzs stieņiem. Gada griezumā šādu uzbrukumu upuru skaits pieaudzis no 29 līdz 33. Lielākā daļa šādu uzbrukumu arī notikusi Belfāstā.

Ziemeļīrijas Statistikas un pētniecības aģentūras (NISRA) apkopotie dati, kas iegūti no policijas, liecina, ka reģistrēts viens nāves gadījums, kas raksturots kā saistīts ar drošību. Runa ir par kāda vīrieša slepkavību 2022.gada oktobrī sporta klubā Belfāstā. Vīrietis tika nošauts vairāk nekā 100 cilvēku klātbūtnē.

Policija slepkavību nav saistījusi ar kādu konkrētu organizāciju, bet paziņoja, ka tā līdzinās disidentu republikāņu slepkavībām.

Ziemeļīrijā 12 mēnešu laikā no četrām līdz septiņām pieaudzis arī spridzināšanu skaits.

Saskaņā ar Terorisma novēršanas likumu tika veiktas 120 aizturēšanas, salīdzinot ar 119 arestiem iepriekšējos 12 mēnešos. No aizturētajiem 28 personām tika izvirzītas apsūdzības, salīdzinot ar 14 personām iepriekšējos 12 mēnešos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu