Noskaties Ukraiņi ar precīzu trāpījumu iespaidīgi uzspridzina okupantu modernāko tanku (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukraiņiem Doneckas reģionā izdevies iznīcināt vēl vienu okupantu modernāko kaujas tanku T-90M.

Ukrainas militārpersonas svētdien, 8. oktobrī, publicēja video, kurā redzams veiksmīgs trieciens pa Krievijas karaspēka modernāko tanku. Ukrainas puse norādīja, ka "tas bija veiksmīgs uzlidojums vairākiem tankiem".

Ukrainas karavīri no 66. mehanizētās brigādes iznīcinājuši Krievijas T-90M ar vadāmo prettanku vadītu raķeti. Publicētajā video arī redzams, ka pēc precīzā trāpījuma tanks uzsprāga.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

T-90M ir uzstādīts jaunāks tornis, kas atšķiras no standarta modeļa, kas uzstādīts T-90 tankam. Tāpat T-90M iebūvēts krietni jaudīgāks dzinējs. "Proryv" ir aprīkots ar daudzkanālu novērošanas sistēmu, kas ļauj izmantot ieročus jebkurā diennakts laikā. Turklāt tā galvenā priekšrocība ir datu apmaiņa ar citiem transportlīdzekļiem reāllaikā.

Kā liecina OSINT analītiķi - T-90M centies izlauzties cauri Ukrainas aizsardzības līnijai, taču cieta neveiksmi un tika uzspridzināts kaujā pie Makijivkas.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "UralVagonZavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu