Viena ukraiņu prettanku vienība četru dienu laikā iznīcinājusi 25 okupantu tankus (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas bruņotie spēki ziņo, ka tās aizstāvjiem dažu dienu laikā izdevies iznīcināt ievērojamu skaitu okupantu tanku.

Ukrainas Sauszemes spēki vēsta, ka 66. mehanizētā brigāde četru dienu laikā Limanas virzienā ir iznīcinājusi 25 tankus. Starp tiem ir arī modernākie okupantu tanki T-90.

Tiek ziņots, ka tas ir vairāk, nekā Krievija spēj saražot pat divu mēnešu laikā.

"Krievi šajā sektorā ir sakoncentrējuši pārāk daudz tanku. Tā nu sagadījās, ka brigādes prettanku vienība ir iznīcinājusi teju tanku bataljonu tikai dažu dienu laikā," norādīja militārais eksperts Ivans Kiričevskis.

Tāpat viņš piebilda, ka drīzumā Kupjanskas un Limanas sektoros parādīsies iespaidīga statistika par atsevišķos laika posmos iznīcinātu okupantu kaujas tehniku.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 10. oktobra rītam sasnieguši 283 080 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī krievi zaudējuši 4829 tankus, 9129 bruņutransportierus, 6713 lielgabalus, 808 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 544 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 5207 bezpilota lidaparātus, 1530 spārnotās raķetes, 20 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 9125 automobiļus un autocisternas, kā arī 961 specializētās tehnikas vienību.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu