Par nepieņemama viedokļa paušanu saistībā ar krievu valodas mācībām no VISC atlaiž vecāko eksperti Kursīti (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Par nepieņemama viedokļa paušanu saistībā ar krievu valodas mācībām no VISC atlaiž vecāko eksperti Kursīti
Par nepieņemama viedokļa paušanu saistībā ar krievu valodas mācībām no VISC atlaiž vecāko eksperti Kursīti Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Valsts izglītības satura centrs (VISC) pārtraucis darba attiecības ar VISC vecāko eksperti Ritu Kursīti, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Darba attiecības pārtrauktas pēc Kursītes 25.septembrī sniegtās intervijas "Panorāmai", kurā viņa izklāstīja savu viedokli par krievu valodas mācību materiāliem 9. klasei, kas pēc sabiedrības pausta sašutuma izņemti no lietošanas skolās.

Intervijā LTV Kursīte pauda savu viedokli par krievu valodas mācību materiāliem 9. klasei, kuros attēlotas meitenes, apgūstot militāro jomu Krievijā, apmaiņas studentes dzīve ar Kremli fonā un citi piemēri.

Savukārt LTV raidījumā "Šodienas jautājums" izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) sacīja, ka ir svarīgi, ka iestāde, kurā tiek sagatavoti mācību materiāli, ir labi sakārtota. Šobrīd VISC procesi nav demonstrējuši labu pārvaldību.

Čakša norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija nav iejaukusies Kursītes atlaišanas procesā un tas bijis VISC lēmums.

Vienlaikus saistībā ar skaļo rezonansi izraisījušo VISC publicēto materiālu par seksuālo un reproduktīvo veselību nokļūšanas izglītības sistēmā VISC vadītāja Liene Voroņenko ar Čakšas rīkojumu ir atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Iepriekš Izglītības un zinātnes ministrijā norādīja, ka sākta dienesta pārbaude par VISC publicētā metodiskā materiāla "Seksuālā izglītība, jautājumi un atbildes" izstrādes un publicēšanas norisi, tai skaitā minētā materiāla virzības publiskošanai procesā pieņemto lēmumu un risinājumu atbilstību labas pārvaldes principam un VISC iekšējai kontroles un risku vadības sistēmai.

Savukārt LTV raidījumā Čakša sacīja, ka Voroņenko atstādināšana nav saistīta tikai ar seksuālās izglītības materiāliem - galvenā izpēte saistīta ar centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu