"Porsche" un "Duotone" prezentē kaitošanas aprīkojumu ar "Porsche 917/20" jeb "Rozā cūkas" dizainu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

"Porsche" kopā ar kaitošanas aprīkojuma ražošanas līderi "Duotone" ir laiduši klajā unikālu kaitošanas pūķi un dēli, kas veltīts leģendārajam sacīkšu automobilim "Porsche 917/20" ar unikālo "Rozā cūkas" dizainu, informēja uzņēmumā.

Rīgas Motormuzejā vēl līdz šai svētdienai, 15. oktobrim, ir aplūkojams oriģinālais iedvesmas avots – 1971. gada Lemānas sacīkšu auto "Porsche 917/20" jeb "Rozā cūka". Unikālā krāsojuma – rozā tonī ar miesnieka stila marķējumu – autors ir "Porsche" galvenais dizainers latvietis Anatols Lapiņš.

Automobilis, kas debijas brīdī leģendārajās izturības sacīkstēs kļuva par visvairāk fotografēto auto šo sacensību vēsturē, uz Rīgu atceļojis no vācu sporta auto ražotāja muzeja Štutgartē par godu "Porsche" 75 gadu jubilejai.

Izstāde "Sapņu vadīti. Porsche un Anatola Lapiņa stāsts: latvietis, kurš lika cūkām lidot" ir veltījums arī Anatolam Lapiņam, un tajā ir aplūkojami vēl citi auto, kuru dizains ir tapis viņa vadībā. Piemēram, no "Porsche" muzeja Štutgartē atvestais "928 GTS Wiedeking Edition" un "Porsche" 911. modeļa G sērijas auto, kā arī Latvijas Antīko automobiļu kluba biedru kolekciju auto – "924 Martini Edition", "911T", 964. un 968. modelis.

Ir pieejami tikai 360 "Porsche" un "Duotone" radītie kaitošanas pūķi. Šī jau ir otrā abu ražotāju sadarbība – pirmais kaitošanas pūķis tika radīts pērn, un tas tika izpirkts zibenīgi.

Jaunais modelis ar "Duotone" tehnoloģiju "Evo SLS" nodrošina optimālu kaitošanas pūķa sniegumu. Tas tiek piedāvāts septiņu, deviņu un 12 metru izmērā ar 138 centimetru dēli. Reģistrēties kaitošanas pūķa un dēļa iegādei var "Duotone" tiešsaistes veikalā "Duotone Onlineshop".

"Sadarbība ar "Porsche" nav tikai estētiska. Šeit saplūst divas pasaules – "Porsche" meistarība satiek "Duotone" kaitošanas pūķu tehnoloģiju. Tādējādi tapis meistardarbs ne tikai ar izcilu dizainu, bet arī ar unikālu sniegumu," saka "Duotone" mārketinga direktors Tomass Kaizers.

"Porsche" sponsorēšanas un partneru nodaļas vadītāja Zandra Zīgloha pauda gandarījumu, ka ar šo jauno īpašo piedāvājumu “Porsche” vēstures mirkli var ierakstīt arī kaitošanas un ūdens sporta pasaulē.

"Mūsu mērķis ir veicināt kaitsērfinga kā sporta veida attīstību. "Duotone" šajā ziņā ir īstais partneris," piebilda Zīgloha.

Daļa kaitošanas pūķa un dēļa pārdošanas ieņēmumu tiks novirzīti "Duotone" programmai, atbalstot šā sporta veida jaunos talantus. Iniciatīvas "Young Blood" ("Jaunās asinis") mērķis ir palīdzēt jauniešiem kļūt par kaitsērfinga profesionāļiem. Programma nodrošina ne tikai treniņus kaitošanā, bet arī apmācības sociālo mediju pārvaldībā un sponsoru piesaistē.

"Porsche" vēsturisko auto izstāde Rīgas Motormuzejā "Sapņu vadīti: "Porsche" un Anatola Lapiņa stāsts: jeb latvietis, kurš lika cūkām lidot" notiek no 22. septembra līdz 15. oktobrim (ieskaitot).

Anatols Lapiņš (1931–2012) bija viens no četriem vācu luksusa sporta automobiļu ražotāja "Porsche" galvenajiem dizaineriem. Uzņēmumā viņš strādāja no 1969. līdz 1988. gadam, tas sakrita arī ar brīdi, kas "Porsche" bija tā dēvētā "transaxle" ēra. Viņa vadībā tapa arī 928. modelis, kas 1976. gadā saņēma prestižo Eiropas gada auto balvu, un līdz šai dienai tas ir vienīgais sporta auto, kas to ir saņēmis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu