Izveidota pētniecības platforma biomedicīnas virziena attīstībai Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas sešas vadošās biomedicīnas pētniecības organizācijas dibinājušas inovatīvu pētniecības platformu "BioMedPharm" biomedicīnas pētījumu projektu īstenošanai, informēja Latvijas Organiskās sintēzes institūta pārstāve Elīna Erdmane.

Viņa atklāja, ka "BioMedPharm" konsorcija ideja radās pirms gada, kad tā dalībnieki kopīgi pieteicās Ekonomikas ministrijas Inovāciju fonda nozaru pētniecības programmas projektu konkursam.

"BioMedPharm" dibinātāji ir Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs (BMC), Latvijas Organiskās sintēzes institūts (OSI), Latvijas Universitāte (LU), Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" (BIOR), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).

Erdmane atklāja, ka ar pētniecības platformu ir mērķis uzlabot terapijas pieejamību, tādējādi samazinot mirstības un saslimstības rādītājus, kā arī veicināt sabiedrības vispārējā veselības stāvokļa uzlabošanu. Savā darbībā platformas dalībnieki koncentrēsies uz zāļu, to transportformu un vakcīnu ražošanas tehnoloģiju izstrādi, zāļvielu pārprofilēšanu, jaunu zāļvielu atklāšanas un attīstības pētījumiem, kā arī uz jaunu biomarķieru identificēšanu un precīzijas medicīnas risinājumu ieviešanu.

Daloties ar labajiem prakses piemēriem un sekmējot pētniecības pārvaldības attīstību, "BioMedPharm" ir gatavs kļūt par sociālo partneri zinātnes politikas veidošanas diskusijās, apliecināja platformas dibinātāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu