Sankcijām pret Krieviju jābūt paralizējošām, uzsver Vaidere (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jae C. Hong

Sankcijām pret Krieviju ir jābūt paralizējošām, lai bremzētu Krievijas atgūšanos pēc zaudējumiem kaujas laukā, šādu nostāju pauž Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (JV).

Kā informēja politiķes birojā, EP deputāti otrdien diskutēs par Eiropas Savienības (ES) sankciju pret Krieviju efektivitāti un kā novērst to, ka Maskava tās apiet. ES ieviestās sankcijas patlaban ne vienmēr sasniedz gaidīto rezultātu, tiek apietas dažādos veidos, kas ļauj Krievijai turpināt uzturēt un atjaunot savu militāro potenciālu.

Vaidere vēlētos, lai nozarēm, pret kurām vērstas sankcijas, nāktos darbību praktiski apturēti. Politiķes ieskatā, noteikti nepieciešams īstenot pilnīgu Krievijas gāzes embargo. EP deputāte akcentē, jo mazāka būs Krievijas rūpnieciskā jauda, jo ātrāk varēs sagaidīt Ukrainas uzvaru.

"Pret tām Krievijas kaimiņvalstīm, kuru kompānijas veic sankcionēto importa un eksporta preču tranzītu, ir jāvēršas gan ar sankcijām, gan jāaptur ES palīdzība, gan arī jāievieš dažādu preču embargo. Tādējādi, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, šīs valstis varētu pārtraukt sadarbību ar Krieviju, mazinot tās kaujasspējas. Valstis, kas pilda šo lomu, nav grūti identificēt, jo tās mēs redzam pēc pēkšņi un strauji pieaugušajiem eksporta rādītājiem," pauž Vaidere.

Kā vēl vienu no būtiskiem risinājumiem Vaidere uzsver Krievijai un tās kompānijām ārzemēs piederošo īpašumu straujāku konfiskāciju. EP deputāte atzīmē, ka, pārņemot Krievijas īpašumus arī Latvijā, tos būs iespējams pārdot vai iznomāt, iegūtos ienākumus ziedojot dažādām Ukrainas vajadzībām - gan infrastruktūras atjaunošanai, gan arī kaujasspēju palielināšanai, piemēram, bruņojuma iegādei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu