Video LTV eksperiments: cik viegli Rīgā ir nopirkt narkotikas? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Sandis Radziņš piedalās preses konferencē, kurā informē par 19.maijā aizturētu grupu, kura Latvijā ieveda 33,680 kg narkotiskās vielas "hašišs".
Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Sandis Radziņš piedalās preses konferencē, kurā informē par 19.maijā aizturētu grupu, kura Latvijā ieveda 33,680 kg narkotiskās vielas "hašišs". Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Televīzija veica eksperimentu, lai noskaidrotu, cik ātri Rīgā iespējams iegādāties narkotikas. Izrādās, ka tas ir ārkārtīgi viegli. Par eksperimenta rezultātiem policijā izbrīna nebija - narkotiku tirgus šogad strauji audzis.

Eksperimenta pavediens ir stāsti par vietnes "Telegram" čatiem, kuros nopirkt varot visu. Tajos varot tikt, atrodot pilsētā QR kodu jeb kvadrātkodu. Pusstundas laikā Rīgā LTV atrada teju desmit šādas uzlīmes.

Tālākā saziņa notiek "Telegram" čatos, kur piedāvājums ir kā lielveikalā -  šeit tiek piedāvātas nedēļas populārākās preces, katru dienu arī akcijas un īpašie piedāvājumi. 

Ar vienu no tirgotājiem LTV sāka saraksti. Viņš varot sarūpēt gan sēnes, gan sintētiskās narkotikas. Izvēle krita par labu amfetamīnam. Pēc tam, kad pārdevējam atklāta atrašanās vieta, viss, kas jāizdara, – jāpārskaita nauda uz kādu Lietuvas bankas kontu.

Pārskaitījumu gan LTV neveica un arī pēc narkotikām nedevās. Tirgotājs par notikušo sadusmojās.

Kā norāda Valsts policijas Smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Sandis Radziņš, apkarot "Telegram" čatus var, bet izskaust visus gan ne. Izmeklēšana prasa laiku, bet jauni čati tiek dibināti ik dienas.

Mediķi vairākkārt ziņojuši, ka pārdozēšanas gadījumu skaits palielinās. Psihiatrijas un narkoloģijas centrā norādīja, ka pagājušajā naktī vien atvesti četri jauni pacienti. Asinīs ļoti bieži ir visdažādāko vielu mikslis.

Gan policijā, gan narkoloģijas centrā sacīja, ka jāmāca bērniem par vielu bīstamību, pirms notikusi pirmā "pamēģināšana".

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu