Par diviem miljoniem eiro pārbūvēta Grenctāles galvenā iela

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļa remonts. Ilustratīvs attēls
Ceļa remonts. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Par diviem miljoniem eiro pārbūvēta Bauskas novada Grenctāles galvenā iela, informēja pašvaldība.

Liepu iela ir ciema galvenā iela, kas nodrošina piekļuvi kultūras namam, doktorātam, bibliotēkai, veikalam, viesu namam "Rasa Spa", autoservisam, kā arī savieno ciema teritoriju ar piegulošajām lauksaimnieciskās ražošanas teritorijām un uzņēmumiem, skaidro pašvaldībā.

Pirms pārbūves ielas seguma tehniskais stāvoklis, apgaismojuma un satiksmes drošības līmenis bija neapmierinošs, gājēju pārvietošanās notika pa brauktuves malu. Dzelzsbetona tiltam pār Ceraukstes upi bija būtiski bojājumi nesošajās konstrukcijās, tāpēc pilnīga pārbūve bija neatliekama.

Projekta gaitā Liepu iela tika pārbūvēta 1872 metru garumā, tai skaitā pārbūvēts arī 20 metrus garais tilta pār Cerauksti, izbūvēts lietus atvades tīkls un drenāžas komunikācijas 313 metru garumā, caurtek 317 metru garumā, ielas apgaismojums un septiņi ātrumu slāpējošie vaļņi. Projekta kopējās izmaksas bija 2 078 428 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Būvdarbus veica SIA "Baltijas būve", būvuzraugs bija SIA "BaltLine Globe", bet būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību veica SIA "BM-projekts".

"Baltijas būve" pieder Robertam Kuivam, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 7,14 miljoni eiro, peļņa - 0,89 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu