Virsnieks: Krievija darīs visu, lai konfliktu vilktu garumā (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvis majors Jānis Slaidiņš
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvis majors Jānis Slaidiņš Foto: Ekrānuzņēmums no video/Latvijas Televīzija

Ukrainas Bruņotajiem spēkiem vajadzētu dot triecienu Krimas tiltam, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda Zemessardzes štāba virsnieks majors Jānis Slaidiņš.

Sastopoties ar Krievijas spēku pretestību, grūti pārmest ukraiņiem nepietiekami ātru kustību uz priekšu, vērtēja Slaidiņš, gan uzsverot, ka novembris vēl parādīs, vai Ukrainai būs kādi lielāki panākumi. Krievija labi apzinās ukraiņu iespējas līdz ar Rietumu palīdzību, tāpēc viņi darīs visu, lai konfliktu vilktu garumā un noturētu iekarotās teritorijas.

Pagaidām nevar teikt, ka ASV piegādātās ATACMS raķetes karadarbībā ir nodrošinājušas stratēģiskus pavērsienus, tās līdz šim izmantotas tikai vienu reizi. Jāskatās, kas notiks tālāk, un ukraiņi turpina pieturēties pie taktikas apdraudēt Krievijas spēku aizmuguri, norādīja Slaidiņš.

Avdijivka, kas vēl tuvākajā laikā paliks kā viens no galvenajiem kauju smaguma punktiem, kļuvusi par simbolu - gluži kā Bahmuta. Izskatās, ka Krievijas spēki, nākot 4.novembrim - Krievijas Tautas vienotības diena, šajā vietā likuši smaguma punktu, līdz kam jāsasniedz kādi mērķi. Tas ir politisks uzdevums - nerēķināties ar zaudējumiem, bet sasniegt mērķi, piebilda Slaidiņš.

Eksperta ieskatā "lielais ļaunais" ir Krimas tilts, un ukraiņiem būtu vajadzīgs pārtraukt satiksmi pār to. "Tiltu vajadzētu ne tikai ieskrāpēt kā līdz šim, bet jādod tāds trieciens, lai tas nespētu pildīt savu funkciju," sacīja Slaidiņš.

Viņš arī skaidroja, ka ukraiņi skatās uz vāciešiem un gaida raķešu "Taurus" piegādes. Slaidiņa ieskatā vācieši līdz šim visu laiku vērojuši ASV darbības, un tagad, kad ASV piegādāja ATACMS raķetes, varētu tikt iedotas arī "Taurus". ATACMS raķetes patlaban nespējot aizsniegt tiltu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu